Beauty Question: Je make up-bag of je leven?


Ja, beauties! 't Is weer tijd voor een beauty question. Nee, nee.. het is natuurlijk niet letterlijk de vraag die je in de titel leeft, ik veronderstel dat iedereen daar "mijn make up-bag" op antwoordt (toch?). 


Onlangs zag ik op Temptalia.com een vraag staan in de trend van "Je make up-bag of je portefeuille?". De vraag gaat eigenlijk om het volgende: Stel dat je bestolen wordt, wat zou je liever hebben dat ze stelen? Je make up-bag of je portefeuille? Dat zette me aan het denken.. Ik had mijn antwoord al direct klaar, maar zouden anderen hier anders over denken? 

Zoals ik al zei: mijn keuze was snel gemaakt. Ik neem nooit veel make up mee onderweg en al zeker geen dure maar zelfs als zou ik het wel doen, mijn antwoord blijft hetzelfde. Oké, ik ben een beautyfreak.. ik hou van make up kopen, mij ermee bezig houden, .. maar toch zou ik liever mijn make up bag dan mijn portefeuille kwijt zijn hoor. Als je portefeuille gestolen wordt, is het een heel gedoe om alles opnieuw in orde te krijgen (Denk aan: identiteitskaart, rijbewijs, bankkaart, ...) en vaak heb je ook geld bij je en dat ben je dan ook kwijt. Mijn make up-artikelen zou ik gewoon opnieuw kunnen kopen, nou tenzij het limited editions waren maar goed dan moest ik die maar niet meesleuren in mijn handtas. Nee.. laat ze maar mijn make up bag stelen, dan ga ik met mijn portefeuille wat nieuwe make upjes shoppen!

Wat denken jullie? Liever een gestolen make up-bag of een gestolen portefeuille?

xoxo

Sofie

Mijn kerstlook



Vandaag laat ik jullie mijn kerstlook van dit jaar zien. Vorig jaar ging ik voor een groene look, maar dit jaar ging ik gewoon voor wat 'in' is, blauwe oogschaduw.. Bovendien wou ik absoluut mijn Bobbi Brown Eye Paint Palette in Onyx & Silver gebruiken want ik had het (shame on me) sinds ik het met mijn verjaardag kreeg, nog nooit gebruikt.

Het rechtse palette

Ik heb de oogschaduwen wel nat gebruikt, droog zijn ze zeer weinig gepigmenteerd (eerlijk gezegd ondermaats voor wat je van Bobbi Brown zou verwachten) maar ze noemen ook wel eye PAINTS dus kan je wel vermoeden dat de oogschaduwen nat gebruikt moeten worden.

Ik heb de kleur in de rechterbovenhoek op het bewegende ooglid aangebracht, de kleur in de rechteronderhoek in de crease en de zwarte kleur met glitters in de outer V. De lichtste kleur gebruikte ik dan als highlighter op het wenkbrauwbot en aan de binnenste ooghoek.

Als liner heb ik Imaginary Paintpot van MAC gebruikt. Deze bracht ik zowel langs de bovenste als onderste wimperlijn aan. Op de waterlijn gebruikte ik een witte eyeliner van ELF.

Hier zie je MAC paintpot in Imaginary

De overige producten die ik gebruikt heb, zijn:
  •  Bobbi Brown Creamy Concealer Kit in Natural
  • MAC Satinfinish foundation in NC25
  • Coastal Scents Camo Quad in Medium
  • Too Faced Chocolate bronzer (over heel het gezicht)
  • MAC Cream blush in Lilicent
  • MAC MSF in Stereo Rose
  • Giorgio Armani Lasting Satin Lipcolor in 508
  • Nars lipgloss in Turkish Delight
Zo.. dan heb ik hier nog enkele foto's en close-ups van de look!




Voor alle duidelijkheid ik probeerde de lipstick te showen =D Dit is geen 'I wonna be sexy'-foto :p





Nogmaals mijn excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's, meisjes.. maar tot mijn camera gemaakt is, gaan we het hiermee moeten stellen.

Hoe was jullie kerstlook??? Gingen jullie voor de klassieke kerstkleuren???

xoxo

Sofie




My Christmas Presents!!!


Hey beauties!!!

Eerst en vooral een gelukkig kerstfeest voor iedereen!!! Ik heb het de laatste weken heel druk gehad met taken voor school waardoor ik mijn blog eigenlijk iets minder kon bijhouden en moest vertrouwen op vooruitgeschreven artikels. Vandaar mijn late kerstwensen, maar goed..

Ik ben er zeker van dat iedereen, net als ik, weer superleuke cadeautjes heeft gekregen. Daarom wil ik vandaag aan jullie laten zien welke cadeautjes voor mij onder de kerstboom lagen.




Een juwelenkistje

Het Guerlain Les Ombres de Nuit 4 - Colour Palette (LE)

De prachtige kleurtjes

En natuurlijk ook enkele snelle swatches..

Een travel setje met make up borstels

De Estée Lauder Blockbuster 2011

Zo ziet de binnenkant eruit

Een ketting met bijpassende oorbellen

Een heleboel zalige Lush-producten

Een Soy melts-brandertje

En natuurlijk de soy melts zelf

Zo dat was het ongeveer, enkel cadeautjes zijn nog achter.. maar die laat ik jullie nog wel zien!

Wat lag er voor jullie onder de kerstboom???

xoxo

Sofie

P.S.: Mijn camera is stuk, dus ik moet het voorlopig stellen met mijn iPod Touch.. de foto's zullen voor onbepaalde tijd dan ook van mindere kwaliteit zijn. Sorry daarvoor, hoop dat jullie het begrijpen!





Reminder: WINACTIE





Lieve beauties..

de winactie loopt bijna op zijn einde.. Dus ik wou jullie er toch graag nog eens aan herinneren! Voor diegenen die nog niet meededen of diegenen die wel al meedoen, maar nog een extra entry wensen zet ik alle entry-mogelijkheden nog eens op een rijtje!


  • Volg me op Bloglovin' en/of Google Friend Connect (bij alletwee volgen = 2 entries)
  • Like dit artikel op Bloglovin'
  • Laat een comment achter onder dit artikel met alle relevante informatie en een geldig e-mailadres natuurlijk (Als je gebruik maakt van de mogelijkheden voor extra entries, vergeet dan niet je Twitter- of FB-naam of een link naar je blog/post)
Extra entries:
  • Like TBBR op Facebook (+1)
  • Volg me op Twitter @BeautyReview101 (+1)
  • Tweet (+1 voor elke tweet, max. 1 per dag): Ik doe mee met de winactie ophttp://bit.ly/uP70hH (@BeautyReview101) 
  • Schrijf een blogpost of vermeld de winactie in je sidebar (+2)

Jullie hebben nog ongeveer een weekje om mee te doen. Aarzel dus niet!

xoxo

Sofie

SPAM JE BLOG!!!



Ik zag deze Spam-artikels geregeld passeren op blogs en vond het wel een leuk idee. Bovendien ben ik altijd op zoek naar nieuwe, leuke blogs om te lezen. Het moeten niet perse beautyblogs zijn, iedereen mag dus gerust zijn blog achterlaten! Ik ben alvast benieuwd welke leuke blogs er zullen tussen zitten!

xoxo

Sofie

Coastal Scents Camo Quad Concealer


Hey girls!

de Coastal Scents concealer is een van de eerste concealers die ik ooit gebruikte. Daarvoor had ik enkel wat Hema-concealers geprobeerd. Ik bestelde de concealer via ebay voor zo'n 9-10 euro als ik het me goed herinner. Ik koos voor de kleur 'medium'. Deze concealer komt met vier verschillende kleuren: wit, een licht bruin, een medium bruin en een donkerder bruin.




De witte kleur zou je kunnen gebruiken als highlighter. Ik heb dit een keer geprobeerd en ik kreeg puistjes onder mijn wenkbrauwen (Oh ja! onder mijn wenkbrauwen :s). Beter niet doen dus.

Op het moment dat ik deze concealer kocht, was ik nog niet zo lang into make up. Het was toen nog de enige concealer die ik had. Ik gebruikte hem dus zowel voor onder mijn ogen als voor roodheid, puistjes, .. op de rest van mijn gezicht. Ik heb deze concealer ook lange tijd als enige concealer gehad en heb er dus volop mee geëxperimenteerd. 

Wat betreft de verpakking ben ik tevreden. Er is niets speciaals aan, maar ook zeker niets slechts. Bovendien is het een vrij grote verpakking, wat betekent dat je veel product krijgt. Deze concealer heeft een vrij dikke consistentie. Dat maakt hem ideaal voor op oneffenheden op de huid maar iets minder geschikt voor onder de ogen. Dergelijke concealers creasen nogal snel. 

Het feit dat je vier verschillende kleuren krijgt, vind ik goed. Hoewel ik de witte kleur zou vervangen door een zalmroze of perzikachtige tint om donkere kringen te neutraliseren. De variatie in de andere kleuren vind ik wel goed. De medium kleur sloot perfect aan bij mijn huid, deze kon ik dus altijd op het gezicht gebruiken. Wanneer ik weinig tijd had, gebruikte ik deze ook gewoon onder mijn ogen. Het resultaat was niet slecht maar mijn donkere kringen waren niet zo goed verborgen als wanneer ik een andere methode toepaste. Die andere methode is de donkerste kleur aanbrengen over de donkere kringen, de medium kleur daarover in een driehoek (dus iets lager) tot aan de wimperlijn aanbrengen en tot slot de lichtste kleur aanbrengen maar enkel in de binnenste hoek van het gebied onder de ogen. Deze laatste stap sloeg ik wel eens over. Qua kleur gaf deze methode het beste resultaat, maar zoals ik al zei: je moet echt goed oppassen dat deze concealer niet creast. Als mijn donkere kringen niet overdreven erg zijn, volstaat de medium kleur echter ook. Je hebt er ook niet veel van nodig en door weinig te gebruiken, vermindert de kans op creasing.

Ondertussen heb ik heel wat concealers geprobeerd, zowel budget als de duurdere merken. Wat betreft concealers voor onder de ogen heb ik zeker betere concealers gevonden, spijtig genoeg voor mijn portemonnee allemaal duurdere merken (denk aan: Bobbi Brown en Eve Pearl). Voor het concealen van oneffenheden en roodheid blijft deze concealer toch wel een van de betere die ik in mijn bezit heb. Andere budgetmerken kunnen er zeker niet aan tippen, sommige duurdere merken geven een gelijkaardig resultaat. 

Als ik een goedkopere concealer zou moeten aanraden zou het zeker deze zijn. Zowel voor het gezicht als voor de ogen, als je niet duurder wil gaan. De andere concealers van budgetmerken die ik probeerde onder de ogen, waren zeker niet beter. Het voordeel van deze Coastal Scents concealer is dat hij zowel onder de ogen als op het gezicht zijn werk doet. Voor onder de ogen moet je er gewoon mee leren werken.

Welke is jullie favoriete budgetconcealer? Ik ben altijd op zoek naar goede concealers, maar ben nog niet zo veel goede budgetconcealers tegengekomen.

Liefs

Sofie


Sampar Hâlé Simple


Hey beauties!

Tijdens de zomervakantie kocht ik de Hâlé Simple van Sampar op Sephora.fr. Meestal vind ik de producten van Sampar vrij prijzig, maar toen werd de Halé Simple aangeboden aan 25€ en ik kreeg daarbovenop een korting van 20% op heel mijn bestelling! Een goede deal toch als je 't mij vraagt.



De Hâlé Simple is geen crème, maar eerder een gel. Persoonlijk vind ik dat fijner, het trekt sneller in en voelt lichter aan. Soms heb ik wel het gevoel iets meer nodig te hebben dan bij crèmes, maar dat kan ook de indruk zijn door het zuinige pompje (je neemt al snel wat minder dan wanneer je bvb met je vingers crème uit een pot neemt), heel handig en hygiënisch trouwens. Ook lijkt het of deze gel niet zo makkelijk uitsmeert als andere crèmes, het is namelijk een vrij dikke gel maar ik ben waarschijnlijk gewoon iets te zuinig door dat pompje. Hâlé Simple heeft een lichte geur, maar deze verdwijnt eens aangebracht. Ik vind de geur niet superlekker, maar hij is ook zeker niet slecht.




Laten we eens kijken naar de ingrediënten van de Hâlé Simple;

  • - Cimucifuga extract, a Native American medicinal root, stimulates the synthesis of melanin.
  • - Pro-melanotropic peptides, a high-tech active, boost melanin levels.
  • - Urban Advance Complex, a powerful alliance of 3 active ingredients (shea butter serum, mint endorphin and probiotic sugar), acts as an anti-oxidant shield, neutralizing any cutaneous imbalances linked to pollution, strengthens the skin’s natural defenses and shocks the skin back to life on a cellular level.


Wat de Hâlé Simple dus doet is de melanine stimuleren zodat je huid op een natuurlijke manier iets meer kleur  krijgt. Verder zou de Hâlé Simple ook je huid zuiveren en je huid opnieuw tot leven wekken.

Ik heb ongeveer gedurende een hele maand constant de Hâlé Simple gebruikt, 's morgens en 's avonds. Hoewel op de gebruiksaanwijziging staat dat je hem in de ochtend moet aanbrengen voor een wakkere look, wou ik hem ook 's avonds gebruiken om echt het effect te kunnen zien. Ik was er zeer tevreden over, maar vond er niet echt iets speciaal aan. Mijn huid was zacht maar ik merkte verder niet echt een miraculeuze verandering. Ik dacht de hele tijd: 'ik zou nooit zo veel geld kunnen uitgeven aan een product dat mijn huid gewoon zacht maakt'.

Stilaan begon ik terug andere cremes te gebruiken. Ik gebruikte ook minder make up, mijn huid was de laatste tijd veel gezonder. Ik had minder last van puistjes, ook wanneer ik mijn regels had en kon naar buiten gaan zonder foundation: love it! Ik was echt in de wolken en dacht gewoon dat met ouder te worden (in de zin van verder verwijderd van de tienerjaren), mijn huid er beter ging uitzien. What was I wrong. Het duurde niet lang alvorens mijn huid er minder stralend uitzag en ik terug naar foundation greep. Toch had ik het nog altijd niet helemaal door.

Tot ik twee dagen na elkaar een sample van een crème gebruikte die iets te rijk was voor mij. Ik kreeg terug puistjes op mijn kin, dat was meer dan een maand geleden! Ze moesten weg. Hoewel het al meermaals door mijn hoofd geflitst was, wou ik het nooit helemaal accepteren. Zou het die Hâlé Simple geweest zijn die mijn huid zo veranderd had? Tijd om de proef op de som te nemen: alleen nog maar Hâlé Simple. Twee dagen meisjes, twee dagen en mijn huid straalde opnieuw. De puistjes zijn niet verder gegroeid maar stilaan verdwenen. Waauw! Mijn huid en de Hâlé Simple zijn echt een perfect match! Mijn huid ziet er meer even uit, maar het melanineversterkende effect merk ik niet echt. Waarschijnlijk zou je daarvoor eigenlijk voor en na foto's moeten hebben om te kunnen vergelijken omdat ik denk dat je natuurlijke melanine stimuleren niet echt een supergroot verschil kan geven.

Ik moet wel zeggen dat dit de eerste duurdere crème is die ik gebruik. Misschien is het verschil in kwaliteit daarom zo groot voor mij. Hoewel de Hâlé Simple echt fantastisch werkt, wil ik eerst nog wat andere duurdere crèmes gebruiken om te zien of het aan de Hâlé Simple of niet. Ik heb mijn zinnen gezet op een crème van Estée Lauder, maar zou eigenlijk graag jullie suggesties horen. 

Welke crème moet ik kopen als mijn Hâlé Simple op is? Wat is jullie favoriete crème? 

xoxo

Sofie

Oscar&Babette Geurkaars in Homemade Apple Pie


Hi girls!

Via Twitter ontdekte ik de Nederlandse webshop Oscar&Babette. Oscar & Babette® is een nieuw Lifestyle- & Wellness label van Nederlandse bodem, met echter een onmiskenbaar Engelse en nostalgische uitstraling.  De collectie is ontwikkeld door de eigenaren van de twee ruwharige teckels Oscar en Babette (die model stonden voor het logo én de merknaam). Deze is geïnspireerd op hun daadwerkelijk bestaande, heerlijke 'groene' en vrije  buitenleven in de bos- en waterrijke 'Bommelerwaard' in het Zuidwesten van de provincie Gelderland. Het staat qua merk ‘For a Joyful Way of Living’, oftewel… genieten van alle dingen die het leven leuk maken! De producten zijn bovendien allemaal milieuvriendelijk wat zeker een pluspunt is.

Met de koude winter voor de deur was er een geurkaars die me toch wel zeer hard aansprak: de Homemade Apple Pie Sojawas Geurkaars. Ik heb even getwijfeld of ik ze wel zou bestellen, vond 10€ vrij veel voor een kaars, maar mijn lief vriendje besloot om ze voor mij te kopen. Daar zeg ik natuurlijk geen "nee" tegen. 

Er waren enkele problemen met de verzending, maar de mensen van de klantendienst hebben deze uitstekend opgelost. Ik moet eerlijk zeggen dat deze mensen echt een pluim verdienen! Veel te vaak laat de customer service de laatste tijd te wensen over, maar bij Oscar&Babette is daar echt niets van te merken. Ze waren zo behulpzaam, vriendelijk en correct. Ik heb er echt geen slecht woord over te zeggen, ze zijn echt een voorbeeld voor andere bedrijven. Maar goed, over naar het product!


Zoals je ziet komt de geurkaars in een simpele, maar zeer mooie verpakking. Zoals in de beschrijving al vermeld werd, heeft ze een wat nostalgische uitstraling. 


De kaars heeft een goede grootte, ongeveer de grootte van mijn handpalm. Dit is een goede maat voor een geurkaars, niet te groot en niet te klein. Totnogtoe heb ik echt niets op te merken.




Toen ik de kaars de eerste keer opende, herkende ik niet meteen de appeltaart-geur. Toen ik ze echter deed branden, veranderde dat al snel. Je ruikt heerlijke toetsen van appel en kanneel..echt fantastisch. Ik moet wel toegeven dat als ik niet wist dat de kaars naar appeltaart rook, ik misschien ook niet de geur als 'appeltaart' had beschreven maar goed. De juiste geurnoten waren zeker aanwezig.

Eens je de kaars laat branden, verspreidt de geur zich al vrij snel in de kamer. Ik merkte meteen op dat deze kaars veel meer geur verspreidt dan de andere geurkaarsen die ik heb. Ligt waarschijnlijk aan een betere kwaliteit, dat in een prijsverschil weerspiegeld wordt. Ook blijft de geur veel langer hangen dan ik gewoon ben van andere geurkaarsen. 

Ik was helemaal in de wolken, maar uiteraard kwam ik toch nog een minpuntje tegen. Al vrij snel zag ik dat de kaars snel opbrandt. Zoals je ziet heeft de kaars drie wiekjes en misschien is dat de reden dat ze zo snel opbrandt maar toch was ik wat teleurgesteld. Ik had veel langer van deze heerlijke geur willen genieten. Het is ook niet echt een goede oplossing om slechts een of twee wiekjes aan te steken want dan brandt de kaars ongelijk.

Het enige nadeel aan deze kaars is dus dat ze een vrij korte brandtijd heeft, wat toch wel een vrij belangrijke eigenschap is. Als ik een kaars koop van 10€ verwacht ik eerlijk gezegd dan ook een langere brandtijd dan bij goedkopere. Tot mijn verbazing was dat niet het geval. De heerlijke geur die zich snel verspreidt en relatief lang blijft hangen maakt wel wat goed en we moeten er ook rekening mee houden dat de producten en de verpakking milieuvriendelijk zijn. Maar aangezien bovenop de prijs van de kaars ook nog verzendkosten komen, denk ik niet dat ik nog eentje zal bestellen. 

Kennen jullie de producten van Oscar&Babette? Wat denken jullie ervan?

Liefs

Sofie

Dupe Alert: Nars Orgasm, Laguna en Albatros


Hi girls!

Nars, een gekend en geliefd merk dat spijtig genoeg niet bij ons verkocht wordt, heeft toch wel een aantal zeer bekende producten. Drie daarvan zijn de Orgasm blush, de Laguna bronzer en de Albatros highlighter. Spijtig genoeg is Nars niet zo goedkoop en daarom ook niet voor iedereen bereikbaar. Bovendien moet je Nars ook online bestellen aangezien je het in België en Nederland niet in de winkels vindt. Op de Europese Nars-website zijn de verzendingskosten niet bepaald goedkoop, 8€ voor verzending naar België en 7,5€ voor verzending naar Nederland. Nars kan ook besteld worden op Asos.com en HQhair.com. Deze sites verzenden gratis wereldwijd maar hebben niet het hele Nars-gamma. Al deze uitleg, gewoon om te zeggen dat we eigenlijk een goedkoper alternatief nodig hebben voor de Nars-favorieten. 

Alleen al de verpakking van de producten van de  ELF studiolijn doen denken aan Nars. Ze hebben dezelfde strakke uitstraling. Daarom ben ik ook tussen de ELF producten gaan zoeken naar eventuele dupes. Net zoals Nars het befaamde Orgasm and Laguna blush&bronzer duo heeft, heeft ELF een blush&bronzer duo. Ook heeft ELF een highlighter (hoewel deze tussen haar blushes staat) die in de pan sterk op de Albatros highlighter lijkt, namelijk Gotta Glow.







De verpakking van het Nars blush, bronzer en highlighter trio lijkt niet op de ELF-verpakking omdat dit een Limited Edition is met een aangepaste verpakking. De standaard Nars-verpakking lijkt wel op die van ELF Studio.

Standaard Nars-verpakking
Natuurlijk gaat de gelijkenis verder dan de verpakking. De producten zelf lijken ook erg op elkaar. Kijk maar eens naar de swatches.


De bovenste swatches zijn van de ELF-producten, de onderste van Nars. Het meest opmerkelijke voor mij was dat de ELF-bronzer gepigmenteerder is dan Laguna van Nars. Qua kleur zijn ze zeer gelijkend. De twee blushes lijken ook erg op elkaar, hoewel Orgasm wat meer glans heeft en net een tikkeltje minder peachy is. Mijn favoriet van de blushes blijft toch Orgasm, maar de ELF blush ligt heel dichtbij. Tenslotte zijn er de highlighters, waarbij het grootste verschil tussen ELF en Nars te merken is. Ik heb met opzet zeer zware swatches gedaan. Mooi geblend op de huid zien de highlighters er uiteraard niet wit uit, maar geven ze een lichte glans. De ELF highlighter is veel poederiger dan die van Nars, hier zie je duidelijk een kwaliteitsverschil. Nars' Albatros heeft bovendien ook een fantastisch mooie, subtiele gouden glans die perfect bij de glans van Orgasm aansluit. Met Gotta Glow van ELF kan je een bepaald gebied wel highlighten, maar je krijgt niet dezelfde gouden glans.

Zoals je ziet zijn er een heleboel gelijkenissen, maar toch ook enkele verschillen. Het grootste verschil ligt hem echter in de prijs. Voor het ELF duo (4g product) betaal je 4€, net als voor de ELF highlighter (4.75g product). Het trio van Nars daarentegen kost 55€. Voor die prijs krijg je 5g blush, 2.7g highlighter en 7.3g bronzer. Als we dat even omrekenen komt dat voor ELF op 0,91€ per gram product, voor Nars komt dat op 3,66€ per gram product. Toch wel een aanzienlijk verschil. Vind je Nars iets te duur of laat je budget niet toe de producten te kopen, dan zijn de producten van ELF een zeer goed alternatief. Kan je maar voor één product van Nars gaan, dan zou ik voor de highlighter Albatros gaan. Orgasm is ook zeker een aanrader! Laguna vind ik dan weer niet zó speciaal.

Voor welke producten zou jij kiezen? Die van ELF of die van Nars?


xoxo

Sofie

Slechte shopervaringen en racisme.. Mine: H&M Aalst


Hi girls!

Iedereen heeft het al eens meegemaakt: een vervelende, opdringerige of onbeleefde verkoper. Iemand die met andere woorden totaal niet weet wat hij eigenlijk hoort te doen want door zo'n gedrag jaag je klanten alleen maar weg. Je hebt zo van die verkopers die je scheef bekijken en denken dat je niet in hun winkel thuishoort ofzo. Sommigen beginnen zelfs over jou te praten. Dat had mijn moeder eens toen ze in Brussel iets wou kopen en het personeel dacht dat ze geen Frans verstond. Ze heeft uiteraard niets meer gekocht. Verkopers kunnen ook gewoon heel kortaf zijn en allesbehalve hulpvaardig.

Zo zou het moeten zijn!
Soms blijft het echter niet bij gewoon vervelend of onbeleefd zijn, maar verdenken verkopers je van stelen of dergelijke. Ik had dit al eens meegemaakt met mijn beste vriendin in Six in Brussel, Nieuwstraat. Zij had net een ring gekocht en in het naar buiten gaan, haalde ze het etiketje eraf. Ineens werden we bestormd door twee verkoopsters die dachten dat ze de ring aan het stelen was. We werden mee naar achter genomen, ik was echt heel boos. We lieten de rekening zien, ze zeiden oké en dachten dat ze ervan af waren maar ik kon het echt niet laten. Ik was er zo van gedaan en heb hun gezegd: nee, zoek nu maar door mijn hele tas..kijk of je iets zal vinden!

Dat was echter niet de enige keer. Jullie zagen in de 'Boyfriend does my make up' dat mijn vriendje van Afrikaanse afkomst is. Hij wordt daardoor onterecht op regelmatige basis tegengehouden in winkels om zijn zak te controleren. Echt niet leuk! Ooit liepen we door een GB maar vonden we het juiste product niet, dus gingen we zonder iets naar buiten. Ineens achtervolgde een winkeldame, die trouwens ook niet blank was (ik denk Pakistaans of Indisch), mijn vriend. Hij droeg een zak van mij met daarin een badlaken uit Zweden dat ik van mijn stagebegeleider had gekregen. De vrouw nam het badlaken en riep voor heel de winkel: "Is dit niet van hier?" Ik kon wel ontploffen! Ik zei haar dat ik het badlaken net gekregen had en ook de andere winkeldames zeiden dat het niet uit de winkel kwam. Ik vroeg haar nog of ik mijn handtas ook moest laten zien (opdat het tenminste niet zo racistisch zou lijken) maar nee.. bij mij hoefde dat niet. Mijn vriend trekt het zich allemaal niet zo aan maar ik kan er me echt kwaad in maken.

Nu komen we bij mijn ergste shopervaring ooit. Het was bij H&M Aalst, ik kon wel huilen van woede! Mijn vriend had op een dag twee hemden gekocht. We liepen de dag erna door de winkel en hij toonde me in de rekken welke hij had gekocht. Eentje ervan vond ik niet zo mooi.. hij zou het dus komen wisselen. Opeens bedacht hij zich dat hij ze nog niet uit zijn rugzak had genomen. Ideaal! We konden dat ene hemd meteen omwisselen. Hij opende zijn rugzak, nam het ene hemd eruit en zocht snel naar de rekening. Na nog geen minuut kwam er een man op ons af. Heel arrogant kwam hij bij ons staan en zei: "Kan ik jullie helpen?" Ik had totaal niets in de gaten en legde het verhaal uit: we wilden iets omwisselen en waren juist nog het ticket aan het nemen. "En dat doen jullie hier?", zei hij. Nog steeds niets vermoedend antwoordde ik dat ik net gezien had dat ik het ene hemd niet zo mooi vond.

Toen had ik het door. Hij zei: "Neenee, als je iets wou omwisselen was je meteen naar de kassa gegaan. Mensen die iets willen omwisselen lopen niet eerst wat rond in de winkel". Ik probeerde het dus opnieuw uit te leggen in de hoop dat hij het zou begrijpen. We wisten namelijk eerst niet dat we het zouden omwisselen. Ik dacht dat hij zou zeggen: "Nou, ok.. ga het dan omwisselen." maar ohw neej! "Ik ga jullie moeten vragen om de winkel te verlaten?" WAAAAAAAAAT? Ik kon mijn oren niet geloven. Mijn vriend bleef zoals altijd heel kalm en zei zelfs niets. Ik vroeg hem waarom en zei hem dat we echt niet wouden stelen. We wouden gewoon iets omwisselen. "Ik wil dat jullie nu de winkel verlaten", zei hij. Ik wees hem er toch nog even op dat dit niet de manier was om klanten te behandelen. "Klanten zoals jullie hoeven we niet" waarmee hij bedoelde dat ze geen dieven in hun winkel wensen, veronderstel ik. Ik wist echt niet waar ik het had en kon niets meer zeggen. "Ik loop NU met jullie mee naar buiten", zei de man. We begonnen maar te stappen want de hele ervaring was al beschamend genoeg. Dan begon hij naar alle verkopers teken te doen dat hij ons naar buiten zou doen omdat we niet te vertrouwen waren. De meest beschamende ervaring van mijn leven. Op de roltrap kon ik het echt niet meer laten en heb ik hem vlakaf gezegd: "Meneer, wat u nu doet is echt puur racisme.. dat weet u toch?" "Racisme? Jij bent racistisch", antwoordde hij. Zijn antwoord alleen al.. ja hoor, ik ben samen met aan Afrikaan omdat ik racistisch ben. Er viel gewoon niet te praten met die man. Toen we buiten waren, zei ik nog dat ik het hierbij niet kon laten en dat ik hierover een klacht zou indienen bij H&M. Dat was geen probleem volgens hem, want hij was de baas van H&M. Hij is volgens mij wel de manager ofzo van H&M Aalst, maar zeker niet van H&M België. En zelfs al was hij dat wel, dan had hij nog altijd niet het recht om ons zo te behandelen.

Spijtig genoeg vond ik op de site van H&M nergens een plaats waar je klachten kon indienen. Ik heb het dus maar laten voorbijgaan. Ik vond het echt een verschrikkelijke ervaring en kan het me echt niet inbeelden hoe het voor mijn vriend en andere Afrikaanse of gewoon in het algemeen gekleurde mensen moet zijn om op regelmatige basis veroordeeld te worden op basis van hun huidskleur. Mijn vriend kan hier echt goed mee om, hij laat het niet aan zijn hart komen. De mensen die zo denken zijn gewoon bekrompen en hij weet wel beter. Ik kan het echter niet aan me laten voorbijgaan. Het is intussen als zeker 6maand geleden en ik voel nog altijd de woede opborrelen als ik erover vertel. 

Hebben jullie al zoiets meegemaakt? Wat zijn jullie slechte shopervaringen?
In welke winkels maakten jullie dit mee? Waarop veroordelen de verkopers jou dan?
Hoe reageer jij op zo'n dingen? Hoe zou jij in mijn plaats gereageerd hebben?

xoxo

Sofie

EOS Lip Balms


Ondertussen kent iedereen ze wel al. De schattige, kleurrijke eitjes die eigenlijk een lippenbalsem verborgen houden. Een product van EOS of voluit gezegd: Evolution Of Smooth. Ik heb vier van deze cuties in mijn bezit en gebruik ze nu toch al meer dan een half jaar. 


Strawberry - Passion Fruit - Lemon Drop -  Summer Fruit

Eerst en vooral ben ik gek op de verpakking. Wie vindt deze bolletjes nu niet schattig? Ze wekken dan ook wel eens de belangstelling wanneer je ze bovenhaalt. Soms zie je nieuwsgierige blikken en soms 'wat heeft die daar nou weer in haar handen en ze smeert het nog op haar lippen ook'-blikken. De lippenbalsems komen in verschillende geuren en kleuren. In totaal zijn er zeven varianten, waarvan twee Limited Editions. De twee LE zijn de Strawberry (rose) en PassionFruit (paars). De andere varianten zijn Summer Fruit (rood), Honeysuckle Honeydew (licht limoengroen), Sweet Mint (groen), Lemon Drop (geel) en Medicated Tangerine (oranje). Deze twee laatste hebben nog een extra eigenschap: de Lemon Drop heeft een SPF 15 en Medicated Tangerine voorkomt bacteriële besmetting van de lippen.  

De geur van de lippenbalsems vind ik oké maar ik ben er niet weg van. Ik vind dat ze een beetje een raar geurtje hebben. Ik wil niet de benaming 'chemisch' gebruiken want zo erg is het niet, maar toch is er iets aan de geur waar ik niet gek op ben. De lippenbalsems hebben ook een licht, ietwat zoet smaakje.  



Het product zelf, de balsem, vind ik zeer goed. Hij maakt de lippen mooi zacht, functioneert prima als een lipprimer en geeft de lippen een lichte glans. Je moet wel geen wonderen verwachten: als je lippen helemaal kapot zijn, gaan deze lippenbalsems dat niet oplossen. Voor gewone, alledaagse droge lippen volstaan ze natuurlijk wel. Wat ik het best vind aan deze balsems is dat ze snel intrekken en geen vettige laag achterlaten waardoor ze ideaal zijn om voor het aanbrengen van lipstick en/of lipgloss te gebruiken. Deze balsems zijn bovendien ook nog eens organisch en vrij van parabenen.

Toen ik deze lippenbalsems in het begin had, was ik teleurgesteld want ik vond dat je echt je best moest doen om het product op je lippen te krijgen. Het leek wel alsof ze niet zo makkelijk smeerden. Ondertussen heb ik door dat dit een soort bovenlaagje is waar je vrij snel door bent. Eens daar door smeren ze zeer goed. 

Zoals je op de foto ziet, heb ik de Summer Fruit en de Strawberry al het meest gebruikt. De Strawberry ligt in mijn nachtkastje en de Summer Fruit, die trouwens de eerste EOS lippenbalsem was die ik had, zit altijd in mijn tas. 

Wat betreft de 'doorsnee' lippenbalsems, zijn deze mijn favoriet. Zijn mijn lippen superdroog dan moet ik naar een 'sterkere' lippenbalsem grijpen.

Ik heb mijn lippenbalsems besteld op ebay maar ik vernam van EOS zelf via Twitter dat je ze ook gewoon in België kan kopen. Ze zouden verkrijgbaar zijn in LA FEUILLE - cosmétique vivante (rue Berkendael 199 Brussel. 023429600). De prijs van de lippenbalsems ligt in Amerika rond de 3$, niet duur dus. Als je ze op ebay bestelt, betaal je echter wel al gauw 6€ incl. verzendingskosten. De prijs die je hier in België betaalt, weet ik niet. Als iemand daar wel van op de hoogte is, laat het gerust achter in de comments dan pas ik mijn post even aan.

Hebben jullie deze lippenbalsems al eens gebruikt? Wat vinden jullie ervan?
Of hebben jullie misschien een andere favoriete lippenbalsem om mij aan te raden?

Liefs

Sofie

Schwarzkopf Oil Miracle


Hey cuties!

Een tijdje geleden kon je zien dat ik tijdens mijn kapperbezoek de Oil Miracle van Schwarzkopf aankocht (klik hier). Sindsdien gebruik ik de olie elke keer nadat ik mijn haar gewassen heb. Meestal is dat dus op vochtig haar, maar af en toe vergeet ik het en dan breng ik de olie gewoon achteraf op mijn droog haar alsnog aan.



De olie maakt mijn haar heerlijk zacht en pluisvrij. Ik merk duidelijk een verschil wanneer ik het product wel of niet gebruik. Zeker de punten van mijn haar die anders kurkdroog aanvoelen na 1een dag, blijven nu veel zachter. Wel moet ik zeggen dat door de olie mijn haar iets sneller vettig wordt. Raar eigenlijk, want hoewel ik de olie enkel op de uiteinden van mijn haar aanbreng, wordt mijn kruin (bovenste deel van het haar) sneller vettig. De geur van de olie doet me denken aan baby's. Ik denk dat de geur wat lijkt op die van Zwitsal-producten. I love it, maar dat is iets persoonlijks natuurlijk.



Ik ben blij dat ik het product gekocht heb en ga het zeker en vast blijven gebruiken. Het gaat volgens mij ook zeer lang meegaan, je hebt echt niet veel nodig. Of dit nou echt een must-have of holy grail is? Niet echt. Het is goed, maar ik ben niet blown away. Ik denk ook niet dat ik het product opnieuw zou kopen aangezien je het enkel bij de kapper kan krijgen en mijn haar er sneller vettig van wordt. Hoe zacht en glanzend deze olie mijn haar ook maakt, zoek ik toch liever verder naar een olie die mijn haar niet sneller vettig maakt.

Wat zijn jullie favoriete haarproducten???


Kisses

Sofie

Personal: gezocht!


Hey!!!

Ook ik word zoals velen onder jullie door leerkrachten overstelpt met werk. Nee, nee.. ik ga het niet rustiger aan doen maar ik heb wel jullie hulp nodig. 

Ik moet op zoek naar drie personen in een functie die met marketing te maken heeft. Ik zou dan enkele vragen moeten stellen over de job (gewoon via mail). Het zou echt niet veel tijd in beslag nemen. Dus als je zelf zo iemand bent of iemand kent in de marketing- of salessector, laat het me dan aub weten!

Voorbeelden van marketing- en salesfuncties zijn: 

- Marketing assistant/manager
- Brand Manager
- Product Manager
- Advertising Manager
- Marktonderzoeker
- Accountmanager
- Sales manager
- ....

Alvast bedankt sweeties!

Het echte (m.a.w. beautygerelateerde) artikel  van vandaag vinden jullie hieronder =)


Shopsessed: Nars Eyeshadow Duo Rajasthan


Hi girls!

Onlangs zat ik op een avond in een Nars-craze. Ik moest en zou Nars-oogschaduw uitproberen. Ik begon dan ook te zoeken naar welke ik wou en mijn oog veel op het Eyeshadow Duo in Rajasthan. Ik vond vooral de donkere kleur speciaal, zo één van die kleuren die je niet overal tegenkomt.

Ik leek dit duo-oogschaduw nergens te vinden, dus ik moest wel op ebay gaan kijken. Gelukkig vond ik het daar wel. Ook de prijs was zeer redelijk dus: kopen maar!






Dit zijn mijn eerste Nars-oogschaduwen en ik ben nog altijd dolgelukkig met mijn nieuwe aanwinst. Ik vind de oogschaduwen echt supermooi en ook gecombineerd zijn ze prachtig! I'm in love! Als jij deze kleurtjes ook fantastisch vindt, raad ik je aan om ook op ebay te kijken. Het duo is geloof ik een LE van vorig jaar en daarom moeilijk te verkrijgen. Vind je het nergens of bestel je liever niet op het internet? Dan zou ik eens naar de Gold Iced Delights Eye Bag van de MAC Glitter&Ice collectie kijken. De donkere kleur is zeer gelijkaardig, de gouden kleur is bij MAC iets lichter maar het lijkt er zeker op.

xoxo

Sofie

EOTD: ELF (Quick & Easy)


Hi girlies

Vandaag heb ik een Eye Of The Day voor jullie. Ik heb ervoor gekozen om (zo goed als) enkel producten van ELF te gebruiken. Aangezien ik geen mascara van ELF heb, koos ik er een van een L'oréal. Alle andere producten zijn van ELF en kosten samen slechts 3€.


Dit zijn de vier producten die ik gebruikte:
  •  ELF oogschaduw duo in Mocha Swirl (denk ik, het plakkertje met de naam was van de achterkant verdwenen). Ik bracht de lichtste kleur aan tot aan de crease en de donkere kleur in de crease
  • ELF Liquid Eyeliner in Plum voor een subtiele winged eyeliner
  • ELF Brightening Eyeliner in Plum lichtjes op de waterlijn aangebracht
  • L'oréal Voluminous Mascara in Carbon Black
Ik heb deze look op een ochtend gedaan, voor ik naar school ging. Zoals ik in de titel al zei: deze look is echt supersnel en makkelijk om te doen.

Met flits

Met flits

In sterk natuurlijk licht

In sterk natuurlijk licht
Dragen jullie veel make up om naar school te gaan? Of gaan jullie ook eerder voor een snelle, simpele look? Ik ga eigenlijk ook vaak voor een neutrale look omdat ik er dan niet over moet nadenken :p

xoxo

Sofie


Translate

Follow Me

Follow on Bloglovin

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.