Lush Gezichtsbehandeling


Vorige week dinsdag won ik op de Facebook-pagina van Lush Bruxelles een gezichtsbehandeling in het Lush-filiaal aan de Louizalaan. Normaal gezien doet Lush geen gezichtsbehandelingen, maar Lush Brussel heeft besloten om wekelijks enkele behandelingen weg te geven d.m.v. een wedstrijd. Je moet ook telkens aangeven in welke winkel je de gezichtsbehandeling wenst (Kleerkopersstraat of Louizalaan). Ik koos bewust voor het filiaal in de Louizalaan, want het filiaal in de Kleerkopersstraat ligt in hartje Brussel vlakbij de Nieuwstraat en er is vaak zeer veel volk.

Nu over de gezichtsbehandeling. Het is zeker niet de luxueuze gezichtsbehandeling die je krijgt bij een schoonheidssalon. Ik kreeg de gezichtsbehandeling namelijk in de winkel zelf, voor het raam op een opklapbare stoel. Klinkt misschien niet verleidelijk, maar dit is het enige minpuntje dat ik kan opmerken. Bovendien is de behandeling gratis, dus hecht ik er eigenlijk niet zo veel belang aan. 

Spijtig genoeg heb ik geen foto's kunnen nemen. Volgens de Lush-meisjes heeft Lush een strikte policy daaromtrent en omdat ze niet zeker waren waarvan wel of niet foto's mochten genomen worden, was het beter om er helemaal geen te nemen. Ik zal jullie met behulp van foto's van de producten doorheen mijn behandeling gidsen. Ik kreeg bij elke stap de kans om te zeggen wat ik precies verwacht van een bepaald product (bijvoorbeeld een zuiverende cleanser, een lichte maar hydraterende crème, ...). Op basis van mijn wensen koos het Lush-meisje dan een product uit. Ik kreeg ook telkens wat uitleg over hoe het gekozen product dan precies werkt. 





Eerst werd ik gedémaquilleerd met de 9 to 5 cleanser. Mijn make-up kwam er snel en makkelijk af en ik had geen last van een vettig gevoel achteraf. Soms kan een make-up remover een vervelend laagje achterlaten, maar daar heb je bij deze geen last van.






Vervolgens werd mijn huid gereinigd met de Fresh Farmacy. Normaal gezien heb ik het niet zo op stukken zeep maar dit was het uitgelezen moment om het eens te proberen. Het is de bedoeling dat je het stuk zeep onder het water houdt en dan over je handen wrijft tot er wat schuim ontstaat en er dus voldoende zeep op je handen is. Dan masseer je de zeep in op je huid.


Ik heb de laatste tijd last van puistjes en wenste dus een zeep die zuiverend werkt. Fresh Farmacy bevat o.a. kalamijn en tea tree, ingrediënten die erg goed werken tegen puistjes. In tegenstelling tot wat ik verwachtte was het gebruik van een stuk zeep helemaal niet zo vervelend als verwacht, bovendien kreeg ik een heerlijke gezichtsmassage toen Cathia (het Lush-meisje) de zeep aanbracht.



Wat de tonic betreft, had ik gelijkaardige wensen. Ik wou een tonic die mijn huid kon zuiveren en goed was tegen puistjes. Het Tea Tree Water was de voor de hand liggende keuze. Een positief aspect aan de tonics van Lush is dat ze in een spray komen. Daardoor kan je ze ook als verfrissing gebruiken.




Om mijn huid voor te bereiden op een masker, bracht Cathia een serum aan. Ze koos voor Full Of Grace omdat dit serum net als Fresh Farmacy kalamijn bevat. Dit serum kan gebruikt worden voor het aanbrengen van een masker, als diepe verzorging voor 's nachts of voor je dagcrème. Je wrijft het blokje tussen de handpalmen en masseert de olie die ervan af komt in op je huid. Ook hier werd ik verwend met een heerlijk rustgevende massage. 


Het serum is best rijk en leek toch wel een zeker residu achter te laten. Ik weet niet of ik zelf naar dit product zou grijpen, hiervoor zou ik het zelf eens langer moeten kunnen testen.


Dan was het tijd om een van de verse maskers van Lush te proberen. Samen met Cathia koos ik voor Love Lettuce, een ideaal masker om de gemengde huid in balans te brengen (vandaar dat de franstalige benaming 'balançoire' is). Dit masker bevat ook kleine scrubpartikels waardoor je bij het afspoelen je huid nog een goede scrubbeurt kan geven, 2-in1 I like!  


Deze maskers zijn volledig vers, daarom blijven ze maar 4 weken goed en moeten ze in de koelkast bewaard worden. Met een potje kan je 3 à 6 maskertjes doen, afhankelijk van hoeveel product je gebruikt.


Tot slot werd mijn huid nog eens besprayd  met het Tea Tree Water en werd een moisturizer aangebracht. Enzymion leek een goede keuze aangezien deze ook ideaal is voor de gemengde huid. De papaja en citroen in de crème hebben een matterend effect, de aloë vera heeft een kalmerende werking en de avocado en tarwekiemolie zorgen ervoor dat de huid wordt gevoed. Enzymion is heerlijk licht en trekt snel in, hij lijkt me ideaal voor overdag.



Uiteraard kon ik de winkel niet buitenstappen zonder iets mee te nemen. Ik kocht een herbruikbare Bubble Bar uit de lentecollectie, genaamd Tulpen uit Amsterdam en nam ook het heerlijke masker Love Lettuce mee. Ik kreeg ook nog een staaltje van Enzymion en enkele Tooth Tabs om te testen.





Ik zou iedereen aanraden om mee te spelen om zo'n gezichtsbehandeling te winnen (als je op een redelijke afstand van Brussel woont dan). Ik heb geen seconde stilgestaan bij het feit dat ik achter het raam zat op een opklapbare stoel doordat ik er echt van genoot. Ik vond het ook super leerrijk om eens een uitgebreide uitleg te krijgen over producten die bij mijn wensen aansluiten. Ik moet wel zeggen dat de uitleg grotendeels in het Frans was, voor mij was dat geen probleem maar hou hier misschien wel rekening mee als je meespeelt met de wedstrijd. Ik weet dat sommigen dit vervelend vinden.

Wie van jullie gaat eens meespelen voor zo'n behandeling?

xoxo

Sofie

Demak'up Smeuïge Reinigingsmelk en Duo + wattenschijfjes



Even terug konden jullie mijn review van de Demake'up Schuimende Reinigingsgel al lezen. Vandaag vertel ik jullie mijn mening over twee andere producten van het nieuwe 'Cotton Science'-gamma, namelijk de Smeuïge Reinigingsmelk en de Duo+ wattenschijfjes.

Reinigingsmelk is eigenlijk een product dat ik maar weinig gebruik. Ik gebruik vaker reinigingsdoekjes omdat ik vind dat reinigingsmelk vaak een vettig gevoel achterlaat, alsof er nog residu van de melk op je huid hangt. Aangezien ik deze reinigingsmelk kreeg om te testen besloot ik deze toch uit te proberen. Ter vergelijking gebruikte ik eerst enkele dagen een andere reinigingsmelk om te kunnen vergelijken. De Demak'up Reinigingsmelk verwijdert je make up zeer goed. Ook mijn mascara kwam er meteen af (ik gebruik geen waterproof mascara). Het grote pluspunt aan deze reinigingsmelk is echter dat er geen sprake is van een vettig gevoel na gebruik. Op die dagen dat ik laat thuiskom of gewoon doodop ben en het niet meer kan opbrengen om nog mijn gezicht te wassen voor het slapengaan (Shame on me, maar die dagen hebben we allemaal toch wel eens), is dit het product waar ik naar grijp. Ik gebruik nog altijd liever reinigingsdoekjes dan reinigingsmelk, het gaat gewoon sneller maar als je houdt van reinigingsmelk kan ik je deze zeker aanbevelen. Net zoals de andere producten van het 'Cotton Science'-gamma ruikt deze melk trouwens heerlijk!

Om mijn gezichtsmake-up met de reinigingsmelk te verwijderen, gebruik ik de Duo+ wattenschijfjes. Deze hebben een egale zijde en een zijde met een honingraatstructuur (zie foto hierboven). Ik heb de werking van de honingraat-zijde vergeleken met de werking van een wattenschijfje van een ander merk. Door de honingraatstructuur haalde ik in één beweging opmerkelijk meer make-up eraf dan met een egaal wattenschijfje.

Gewoon wattenschijfje - Duo+ met honingraatstructuur
Ik dacht altijd dat wattenschijfjes toch gewoon wattenschijfjes waren en zag niet in waarom ik meer zou betalen voor zoiets simpels. Ik denk daar anders over sinds ik duidelijk de verschillen gezien heb. Om oogmake-up te verwijderen, zou ik wel de zachtere zijde gebruiken of nog beter: de Sensitive wattenschijfjes van Demak'up. Daarvan krijgen jullie binnenkort ook een review.

Gebruiken jullie vaak reinigingsmelk?
Wisten jullie dat wattenschijfjes zo konden verschillen?

xoxo

Sofie

PR Days Antwerpen


Vorige week donderdag ging ik na de presentatie van Etat Pur naar enkele PR bureaus in Antwerpen. Het was mijn eerste keer bij al deze bureaus maar ik vond het echt superleuk. We werden overal zeer hartelijk ontvangen en kregen enkele nieuwe spulletjes te zien die de komende maanden in de rekken zullen verschijnen. Ook maakte ik kennis met enkele merken die ik nog niet kende, wat voor een beautylover altijd leuk is!

Een eerste voorbeeld van zo'n merk is Caudalie. Hoe meer ik over het merk hoorde, hoe nieuwsgieriger ik werd. Hier is alvast een voorsmaakje van twee aankomende productlijnen van Caudalie.



Het overzicht van Caudalie zag er trouwens zo uit.. Zo'n mooie producten! What's not to like! Check trouwens de cute designs op de stoffen zakken..


Ook John Frieda komt met enkele nieuwe producten op de markt. Zijn nieuwe Full Repair-lijn, ideaal voor beschadigd haar.



Le Petit Marseillais, een merk waar ik al van gehoord had maar nog niets van geprobeerd heb, trok ook mijn aandacht. Binnenkort voegt dit merk drie nieuwe varianten aan haar assortiment toe. Als ik een ding onthouden heb van Le Petit Marseillais dan is het dat de producten echt heerlijk ruiken! Oh en ze bevatten trouwens geen Marseillezeep (In case u were wondering :-D)


Madonna's Truth Or Dare parfum, wie heeft er nog niet van gehoord? Ik heb eraan geroken en het is echt helemaal niets voor mij.. veel te sterk!


En een beetje andere prettiness tussendoor .. 




I also gotta confess: ik heb nog niets van Lancaster geprobeerd. Hoewel ik me vaag lijk te herinneren dat we er vroeger zonnecrème van hadden (denk zo'n 15 jaar geleden, maar goed). Dit grote rek liet me weten dat ik dringend eens iets moet uitproberen, iemand aanraders?


Lancaster komt trouwens uit met enkele nieuwe instant bronzing producten. Ze werken ongeveer zoals de Nude Magique BB cream van L'oréal. De crème bevat kleine pigmentbolletjes die openbarsten als je de crème openwrijft en voor een onmiddelijk gebruinde huid zorgen. 


Philsophy brengt dan weer een nieuwe skincare-lijn uit speciaal voor de gevoelige huidjes.


Ik geraak trouwens niet over de cuteness overload van de Philosophy-verpakkingen. 


Kiehl's, nog een merk waar ik al van gehoord heb maar nog niets van probeerde, trakteert ons ook op enkele nieuwigheden. Over trakteren gesproken, Kiehl's verlaagde onlangs aanzienlijk haar prijzen voor een deel van haar producten. Het merk kon dit o.a.door schaalvoordelen realiseren.



Enkele schattige, grappige, leuke en mooie fashion-items die ik bij Oona spotte..














Tot slot brengt ook Only You, een merk van Ici Paris XL, enkele nieuwe producten op de markt. Voor moederdag introduceren ze een setje van drie mini-lakjes in pasteltinten. Verder komen ze ook met twee nieuwe paletten van elk 20€.




Ik wil bij deze alle persbureau's bedanken voor de warme ontvangst en de leuke dag. Ook was het super om eens wat medebloggers te zien, die trouwens stuk voor stuk zeer sympathiek zijn. We hebben trouwens meteen de nodige dosis drama gehad. Zo begon het ineens abnormaal hard te regenen en te hagelen en stak ons Jill een monsterkruispunt over (bij Peggy kan je hier trouwens een foto van zien). Alé, 't was zeker voor herhaling vatbaar. 

Als alles goed gaat, geraak ik morgen tot in Brussel voor een nieuwe lading Press Days.. Fingers Crossed!

xoxo

Sofie

Confessions Of A Testaholic: Viktor&Rolf Flowerbomb + WINACTIE!


Een hele tijd geleden schreef ik me in bij de Secret Service van Viktor&Rolf. Je kreeg dan namelijk een gratis sample van hun befaamde Flowerbomb parfum. Ik had het parfum nog nooit geroken maar hoorde er veel goede dingen over en was er dan ook erg nieuwsgierig naar. Na enkele maanden vond ik een pakje in mijn brievenbus met een sample van het parfum en de body cream (40ml). De body cream krijg je erbij na het invoeren van een code van een Viktor&Rolf-product.


De verpakking van dit parfum ziet er alvast super uit. Het flesje lijkt de vorm van een granaat te hebben, maar dan met een schattige toets door de roze kleur. 

De geur van Flowerbomb wordt als volgt beschreven: "Zoals de naam al zegt is het een explosie van bloemen. Flowerbomb is zoet, vrolijk en vrouwelijk. Viktor & Rolf zorgen ervoor dat je met de geur van dit parfum zo vrolijk wordt dat al het negatieve omtovert in het positieve. De ingrediënten van dit frisse, zoete parfum zijn onder andere: fresia, bergamot, groene noten, patchoeli, sambac, jasmijn, oranjebloesem, roos en orchidee. Deze mix van ingrediënten zorgt ervoor dat de eerste creatie van Viktor & Rolf op de markt explodeert en vrouwen genieten van dit heerlijke parfum."

Wanneer je de geur opdoet, ruikt hij in eerste instantie zeer sterk, vind ik. Naarmate je de geur langer ophebt,  verandert de scherpe geur inderdaad naar een vrouwelijk, bloemig parfum. Ik weet dat veel vrouwen er weg van zijn, maar ik kan hen spijtig genoeg niet bijtreden. Ik hou meer van luchtige, frisse parfums en vind Flowerbomb nogal aan de zware kant. Geuren zijn natuurlijk persoonlijk en ik zeg dus niet dat dit een slecht parfum is, het is alleen geen parfum voor mij.

De body cream voelt heel licht aan, smeert makkelijk uit en maakt de huid heerlijk zacht. Uiteraard heeft het de geur van Flowerbomb, maar zoals bij vele body creams is deze geur subtieler dan het eigenlijke parfum. De geur van de body cream kan mij dan ook meer bekoren dan die van het parfum maar is nog steeds geen favoriet.

WINACTIE
Enkele maanden na de aankomst van mijn pakketje, lag er nog een pakketje in mijn brievenbus. Er zat opnieuw een parfumsample en een sample van de body cream in. Dit pakketje heb ik voor jullie bewaard aangezien ik weet dat zeer veel meiden dit parfum echt super vinden. Dit zijn foto's van het pakketje dat ik getest



Willen jullie dit pakketje winnen?
  • Volg The Belgian Beauty Review op Bloglovin
  • Like The Belgian Beauty Review op Facebook 
Extra entries:
  • Volg mij op Twitter
  • Tweet over deze actie: "Win een sample-pakket van het Viktor&Rolf Flowerbomb parfum op http://thebelgianbeautyreview.blogspot.com (@Beautyreview101)"
Deze winactie is open voor meiden (en jongens ook natuurlijk!) uit België en Nederland. Op 9 mei maak ik de winnaar/winnares van het pakketje bekend.

Veel succes!!!

xoxo

Sofie

Etat Pur: een nieuwe kijk op skincare


Vorige week ging ik naar de persvoorstelling van 'Etat Pur'. Een nieuwe skincare-merk dat vanaf vandaag op de Belgische markt verkrijgbaar is. Dit merk van Franse oorsprong bestaat iets minder dan een jaar. Etat Pur wil zich onderscheiden van andere merken door oplossingen op maat te bieden tegen een betaalbare prijs: skincare voor alle klassen, alle huidtypes en alle huidskleuren. Sounds good, doens't it?



Etat Pur voert twee productlijnen, van elk 40 producten: een A- en een B-lijn. De A-lijn bestaat uit de pure actieve stoffen. Elke actieve stof biedt een oplossing voor een bepaald huidprobleem. Zo zijn er actieve stoffen tegen een extreem droge huid, puistjes, teintproblemen, ... . Door onderzoek is Etat Pur erin geslaagd om de nodige stoffen in de meest efficiënte dosis beschikbaar te stellen. De dosis en wanneer je de stof moet gebruiken, zal op de website uitgelegd staan. 


De B-lijn bestaat uit de biomimetische producten.. Biomi-what? Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik het woord hoorde. Het woord bestaat uit twee delen 'bio' en 'mimetisch'. 'Bio' staat voor biologisch en 'mimetisch' betekent 'nabootsend', waarmee men bedoelt dat de producten de huid imiteren. Deze lijn biedt een antwoord op uw dagelijkse cosmetische behoeften. Eerst zijn er de reinigingsproducten, met keuze uit verschillende formules afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Vervolgens zijn er de hydraterende producten, gaande van een zeer lichte tot een zeer rijke textuur. Tenslotte zijn er ook nog enkele producten die inspelen op universele behoeften zoals anti-aging producten, producten voor een stralende teint, ... . 

De hydraterende producten uit de B-lijn

Etat Pur vindt het zeer belangrijk om een transparant merk te zijn, zij zijn dan ook heel open wat de ingrediënten van hun producten betreft. De producten zijn ook parabeenvrij.

Alle producten kosten trouwens minder dan 20€, omdat ze de producten zeer bereikbaar willen maken. Deze lage prijs kan het merk realiseren door een systeem van directe distributie toe te passen. Dat wil spijtig genoeg zeggen dat ze enkel via internet zullen verkopen. Enerzijds een beetje lastig omdat je de producten dan niet kan gaan bekijken in de winkel, maar anderzijds houdt dit wel de prijs betaalbaar en dat vind ik dan wel weer een zeer grote plus. De Belgische website is vanaf vandaag online op etatpur.be


In Frankrijk is er wel een concept store dus als je toevallig op reis gaat, kan je de producten daar wel life gaan bekijken.


Ik wil ook nog even meegeven dat Etat Pur ook voor een verantwoordelijke, milieuvriendelijke aanpak gaat. Zo doen ze aan herbebossingsprojecten en komen de producten zonder extra verpakking.

Ik weet niet wat jullie denken maar ik ben echt supernieuwsgierig naar dit merk. Ik studeer momenteel marketing en waauw, wat doet dit merk aan goede marketing. Het merk houdt duidelijk heel veel rekening met de klant en zijn behoeftes, denk maar aan de oplossingen op maat en de maatschappelijk verantwoordelijke insteek die voor consumenten steeds belangrijker wordt. 

Ik kreeg enkele producten om uit te testen dus jullie mogen zeker nog reviews verwachten van dit merk. Can't wait to try it out!

Wat denken jullie van dit merk? Zijn jullie ook zo nieuwsgierig?

xoxo

Sofie

Shopsessed: Kruidvat


Ondertussen al toch wel enkele weken geleden, hield Kruidvat een actie waarbij je 30% korting kreeg bij aankoop van drie make up-producten. Bij zo'n acties profiteer ik echt en koop ik de dingen die ik al even wou proberen maar die ik te duur vond of gewoon nooit meenam. Samen met mijn vriendin kocht ik 6 producten, waarvan vier voor mij en twee voor haar zo profiteerden we twee keer van de promotie. Ik laat jullie hier mijn aankoopjes zien.



Ik kocht een Max Factor Cream blush in nr. 18 Soft Cardinal. Ik las al meermaals op Makeupgeek.com dat de creamblushes van Max Factor super zijn, vooral dan deze kleur. Toch vond ik ze nogal prijzig (zo'n 11€) zeker aangezien de potjes echt mini zijn. Met deze promotie heb ik het dan toch over mijn hart gekregen om er eentje te kopen. Verder kocht ik de L'oréal Lumi Magique Foundation in N3 Pure Linen. Mijn foundations raken stilaan op en deze leek me erg goed. Ook ben ik supertevreden van mijn True Match foundation van L'oréal, ik hoop dat deze even goed werkt. Ik nam ook nog een Maybelline Age Rewind Concealer mee, deze keer in de kleur Fair. Ik heb deze al in Light en vind hem totnogtoe erg goed (ik wil hem wel nog wat langer proberen voor er echt een review over te doen). Fair is iets lichter en ik hoop hiermee een nog meer ophelderend effect te bekomen. Het laatste item dat ik kocht is een lakje van Catrice van the Ultimate Nudes lijn in de kleur Moulin Rouge Light. 

Hebben jullie ook van deze promotie geprofiteerd??

xoxo

Sofie

Translate

Follow Me

Follow on Bloglovin

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.