Tips & Tricks: Under-eye Concealing


Hey beauties!!!

Het concealen van donkere kringen is voor velen onder ons een echte uitdaging, althans dat is het toch voor mij! Je moet op zoveel dingen letten: het donkere wegwerken, zorgen dat de concealer niet creast, .. Noem maar op!  Mijn donkere kringen zijn datgene wat mij het meeste stoort aan mijn gezicht, ik heb dan ook al allerlei dingen uitgeprobeerd om ze zo goed mogelijk weg te moffelen. Door vanalles te proberen heb ik enkele trucjes gevonden die ervoor zorgen dat mijn concealer er veel beter uitziet.

1. Eerst primer aanbrengen
Dat mag zowel een gezichtsprimer zijn als een oogshaduwprimer. Door onder je ogen een primer aan te brengen, zorg je ervoor dat de concealer minder in de fijne lijntjes gaat. De primer vult de lijntjes namelijk wat op.

2. Je vinger gebruiken en deppen
Je lichaamswarmte warmt de concealer op, waardoor hij makkelijk wordt om mee te werken. Verder raad ik aan om concealer te deppen (zachtjes met de vinger in de huid drukken). Ik heb al van enkele guru's op Youtube gehoord dat je dit het best met de ringvinger doet. Ik gebruik echter ook vaak mijn wijsvinger. Het is belangrijk om te deppen en niet te wrijven. Als je wrijft, wrijf je namelijk ook je concealer weg waardoor je  donkere kringen uiteraard niet gaan verminderen.

3. Blotting paper
Nadat je de concealer hebt aangebracht, neem je een velletje Blotting Paper (ik heb er goedkope van ELF). Je scheurt een velletje in twee. Dan druk je lichtjes onder elk oog een stuk. Dit zal ervoor zorgen dat overtollige oliën worden geabsorbeerd. Ook hier mag je zeker niet wrijven. Heb je geen blotting papers, dan kan je ook een papieren zakdoek gebruiken.

4. Poeder om te setten
Vervolgens is het tijd om de concealer te setten. Hierdoor zal de concealer langer op zijn plaats blijven. Je kan om te setten gewoon je gezichtspoeder gebruiken ofwel een poeder dat je bij je concealer krijgt (zoals die in de Bobbi Brown Concealer Kit). Ik gebruik hiervoor een fluffige blending-oogschaduwkwast.

5. Oorstokje
Tot slot is het tijd om het geheel af te werken. Je neemt gewoon een simpel oorstokje en gaat hiermee door de fijne lijntjes. Ondanks alle vorige stappen kan het altijd zijn dat er wat concealer of poeder opgehoopt is in de fijne lijntjes, met het oorstokje kan je dit dan verwijderen.

Ik doe al deze dingen zeker niet elke dag, maar als ik er tijd voor had zou ik dat zeker wel doen. De dagen dat ik wel tijd heb om al deze stappen te doorlopen, ziet mijn concealer er echt veeeel beter uit.

Wat zijn jullie geheimen als het aan komt op under-eye concealing?


xoxo

Sofie

6 reacties:

my very own lookbook zei [Beantwoorden]

wat een tips! die ga ik zker proberen!

xoxo

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Mooie tips ! Ik heb niet echt een concealer geheim. Kga zeker proberen wat meer te deppen ipv te wrijven. Ik dep wel, maar toch slaag ik er altijd in om nog te wrijven ook.

Bellachique zei [Beantwoorden]

Oh, dat van dat oorstokje deed ik nog niet, ga ik zeker eens proberen :).

Cynthiiaa zei [Beantwoorden]

De tip van de blotting paper is volgens mij top! :D Goede tips! Zelf gebruik ik geen concealer puur omdat ik geen mooie heb gevonden voor onder mijn ogen. Vaak kruipt het in de lijntjes, maakt niet uit of ik hem zet, maar ik zet mijn zoektocht voort!

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Handige tips.
Liefs, xxx

MySuperSweetLife zei [Beantwoorden]

Wat een leuke tips!

Ik ben je blog gaan volgen (bloglovin)

Neem je ook een kijkje op mijn blog?

Liefs

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.