Review || Urban Decay Naked Basics


Urban Decay en oogschaduwen zijn een match made in heaven. Slechts weinig merken kunnen tippen aan de kwaliteit van hun oogschaduwen en daarom vind ik het zo spijtig dat het merk niet in België verkrijgbaar is. Thank God for the internet en webshops zoals Beautybay.com die onbereikbare goodies gratis en voor niets naar ons verzenden.


Ik was al de gelukkige eigenares van het Urban Decay Naked en Naked 2 palette maar om de een of andere reden had ik het gevoel dat dit derde palet er ook nog wel bij kon. Dus ik bestelde het Naked Basics palet. Een mini palet met zes oogschaduwen waarvan 5 matte en een met een satijnfinish.


Twee van de oogschaduwen kennen we uit de andere paletten van de Naked-familie. Venus zat in het originele Naked-palet en Foxy in Naked 2. De eerste drie oogschaduwen zijn lichte kleuren, ideaal als highlighters, als basis of om over het gehele ooglid aan te brengen bij een "no make-up"-look. Naked 2 is een lichtbruine tint. Dit is een ideale kleur om te gebruiken als transitiekleur in de crease, om het geheel samen te laten blenden of als een zeer subtiele creasekleur voor een zachte accentuatie ervan. Faint is een donkerbruine kleur die ik ook vaak gebruik als creasekleur, met deze kleur kan je de crease duidelijk accentueren. Het is ook een goede kleur voor de "Outer V" (de buitenste v-hoek aan je oog) om net dat tikkeltje meer definitie te geven bij een subtiele look. Tot slot is er Crave, een matte zwarte kleur. Ook een goede kleur om de Outer V te definiëren of om als eyeliner te gebruiken. Oh ja, en voor een intense zwarte smokey eye is deze supergepigmenteerde oogschaduw ook ideaal.Matte oogschaduwen zijn tricky. Ze zijn al heel snel te poederig of blenden niet makkelijk. Ik ben daarom altijd een grotere fan geweest van shimmery oogschaduwen of oogschaduwen met een satijnfinish. Urban Decay staat echter bekend om haar goede kwaliteit en de paar matte oogschaduwen die ik van het merk probeerde waren super. Ik verwachtte daarom ook dezelfde kwaliteit van dit palet en die vewachting werd ingelost. De oogschaduwen hebben een zachte textuur, brengen egaal aan en hebben geen poederig effect. Wel komt er al snel wat te veel aan oogschaduw los maar dit gebeurde ook met andere oogschaduwen in mijn Naked-paletten. Faint is iets moeilijker om te blenden, geen verschrikkelijke moeilijkheden maar je moet er iets meer werk in steken. 


Verder zijn de oogschaduwen echt super. Ze zijn zo gepigmenteerd dat ik moet opletten dat ik niet te veel op mijn kwast heb want dan moet ik soms opnieuw beginne. Te enthousiast zijn met deze oogschaduwen is dus geen goed idee maar dat zijn we van UD gewend.


Do you need this in your life? Nee, eigenlijk niet. Het is een handig paletje hoor, daarvan niet. Ik heb de voorbije weken enkel dit palet gebruikt en het lukte me aardig om tal van looks te maken maar als je de twee Naked-paletten al hebt, is dit geen must-have. 

Do I regret buying it? Nee, dat ook niet. Zoals ik zeg, als ik een heel simpele look wil dan grijp ik meteen naar dit palet. Er zitten ook heel wat goede basic-kleuren in (wie had dat kunnen raden? Naked Basics, basic-kleuren :p). Ik had wel gewenst dat er een goede matte niet-bruine crease-kleuren in zaten. Twee highlighters, een matte en een satijnfinish, was genoeg geweest.

Heb jij iets uit de Urban Decay Naked-collectie?

xoxo

Sofie

2 reacties:

Armani Heirweg zei [Beantwoorden]

Dit is echt een prachtig palette!

+ op je reactie op mijn blog:

Hoi Sofie, eigenlijk ben ik en nog een paar helemaal niet van Gent ( ik ben namelijk van Antwerpen). :) dus de volgende keer is het denk ik in de buurt van Antwerpen en zo gaan we afwisselen denk ik. Maar jullie mogen zeker een keertje meekomen! Dat zou heel fijn zijn. :D

Xx

Maaike (Honestbeauty) zei [Beantwoorden]

Ik heb vna m'n mama het Naked 2 palet cadeau gekregen. Zo tevreden van!

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.