Dupe Alert: Nars Orgasm, Laguna en Albatros


Hi girls!

Nars, een gekend en geliefd merk dat spijtig genoeg niet bij ons verkocht wordt, heeft toch wel een aantal zeer bekende producten. Drie daarvan zijn de Orgasm blush, de Laguna bronzer en de Albatros highlighter. Spijtig genoeg is Nars niet zo goedkoop en daarom ook niet voor iedereen bereikbaar. Bovendien moet je Nars ook online bestellen aangezien je het in België en Nederland niet in de winkels vindt. Op de Europese Nars-website zijn de verzendingskosten niet bepaald goedkoop, 8€ voor verzending naar België en 7,5€ voor verzending naar Nederland. Nars kan ook besteld worden op Asos.com en HQhair.com. Deze sites verzenden gratis wereldwijd maar hebben niet het hele Nars-gamma. Al deze uitleg, gewoon om te zeggen dat we eigenlijk een goedkoper alternatief nodig hebben voor de Nars-favorieten. 

Alleen al de verpakking van de producten van de  ELF studiolijn doen denken aan Nars. Ze hebben dezelfde strakke uitstraling. Daarom ben ik ook tussen de ELF producten gaan zoeken naar eventuele dupes. Net zoals Nars het befaamde Orgasm and Laguna blush&bronzer duo heeft, heeft ELF een blush&bronzer duo. Ook heeft ELF een highlighter (hoewel deze tussen haar blushes staat) die in de pan sterk op de Albatros highlighter lijkt, namelijk Gotta Glow.De verpakking van het Nars blush, bronzer en highlighter trio lijkt niet op de ELF-verpakking omdat dit een Limited Edition is met een aangepaste verpakking. De standaard Nars-verpakking lijkt wel op die van ELF Studio.

Standaard Nars-verpakking
Natuurlijk gaat de gelijkenis verder dan de verpakking. De producten zelf lijken ook erg op elkaar. Kijk maar eens naar de swatches.


De bovenste swatches zijn van de ELF-producten, de onderste van Nars. Het meest opmerkelijke voor mij was dat de ELF-bronzer gepigmenteerder is dan Laguna van Nars. Qua kleur zijn ze zeer gelijkend. De twee blushes lijken ook erg op elkaar, hoewel Orgasm wat meer glans heeft en net een tikkeltje minder peachy is. Mijn favoriet van de blushes blijft toch Orgasm, maar de ELF blush ligt heel dichtbij. Tenslotte zijn er de highlighters, waarbij het grootste verschil tussen ELF en Nars te merken is. Ik heb met opzet zeer zware swatches gedaan. Mooi geblend op de huid zien de highlighters er uiteraard niet wit uit, maar geven ze een lichte glans. De ELF highlighter is veel poederiger dan die van Nars, hier zie je duidelijk een kwaliteitsverschil. Nars' Albatros heeft bovendien ook een fantastisch mooie, subtiele gouden glans die perfect bij de glans van Orgasm aansluit. Met Gotta Glow van ELF kan je een bepaald gebied wel highlighten, maar je krijgt niet dezelfde gouden glans.

Zoals je ziet zijn er een heleboel gelijkenissen, maar toch ook enkele verschillen. Het grootste verschil ligt hem echter in de prijs. Voor het ELF duo (4g product) betaal je 4€, net als voor de ELF highlighter (4.75g product). Het trio van Nars daarentegen kost 55€. Voor die prijs krijg je 5g blush, 2.7g highlighter en 7.3g bronzer. Als we dat even omrekenen komt dat voor ELF op 0,91€ per gram product, voor Nars komt dat op 3,66€ per gram product. Toch wel een aanzienlijk verschil. Vind je Nars iets te duur of laat je budget niet toe de producten te kopen, dan zijn de producten van ELF een zeer goed alternatief. Kan je maar voor één product van Nars gaan, dan zou ik voor de highlighter Albatros gaan. Orgasm is ook zeker een aanrader! Laguna vind ik dan weer niet zó speciaal.

Voor welke producten zou jij kiezen? Die van ELF of die van Nars?


xoxo

Sofie

9 reacties:

Charile zei [Beantwoorden]

Ziet er goed uit hoor!

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Amai, die lijken wel héél goed op elkaar. Toch zou ik eerder voor Nars gaan. Alleen al voor de kwaliteit :-)

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Handig als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief !

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Het is inderdaad een budget alternatief.
Liefs, xxx

Cynthiiaa zei [Beantwoorden]

Wow, ze lijken inderdaad erg op elkaar! Altijd leuk om die vergelijkingen te zien. :)

ellies.be zei [Beantwoorden]

Aaaah, nu heb ik net besteld bij ELF, lap :-)
Ik zou sowieso beginnen met ELF, op zich zijn de kleuren zeer gelijkaardig en zeker als je ze niet iedere dag gebruikt een heel goed alternatief.

Marijke zei [Beantwoorden]

DAt zien er fijne dupes uit!

BeautyLoves zei [Beantwoorden]

Lijken inderdaad wel wat op elkaar, maar als ik mocht kiezen, ging ik voor Nars, gewoon omdat ik daar nog niets van heb :)

Joany De Vries zei [Beantwoorden]

Ze lijken inderdaad goed op elkaar. Maar hoe zit het met de houdbaarheid want mijn ervaring met ELF is dat de makeup niet superlang blijft zitten. :)

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.