Oscar&Babette Geurkaars in Homemade Apple Pie


Hi girls!

Via Twitter ontdekte ik de Nederlandse webshop Oscar&Babette. Oscar & Babette® is een nieuw Lifestyle- & Wellness label van Nederlandse bodem, met echter een onmiskenbaar Engelse en nostalgische uitstraling.  De collectie is ontwikkeld door de eigenaren van de twee ruwharige teckels Oscar en Babette (die model stonden voor het logo én de merknaam). Deze is geïnspireerd op hun daadwerkelijk bestaande, heerlijke 'groene' en vrije  buitenleven in de bos- en waterrijke 'Bommelerwaard' in het Zuidwesten van de provincie Gelderland. Het staat qua merk ‘For a Joyful Way of Living’, oftewel… genieten van alle dingen die het leven leuk maken! De producten zijn bovendien allemaal milieuvriendelijk wat zeker een pluspunt is.

Met de koude winter voor de deur was er een geurkaars die me toch wel zeer hard aansprak: de Homemade Apple Pie Sojawas Geurkaars. Ik heb even getwijfeld of ik ze wel zou bestellen, vond 10€ vrij veel voor een kaars, maar mijn lief vriendje besloot om ze voor mij te kopen. Daar zeg ik natuurlijk geen "nee" tegen. 

Er waren enkele problemen met de verzending, maar de mensen van de klantendienst hebben deze uitstekend opgelost. Ik moet eerlijk zeggen dat deze mensen echt een pluim verdienen! Veel te vaak laat de customer service de laatste tijd te wensen over, maar bij Oscar&Babette is daar echt niets van te merken. Ze waren zo behulpzaam, vriendelijk en correct. Ik heb er echt geen slecht woord over te zeggen, ze zijn echt een voorbeeld voor andere bedrijven. Maar goed, over naar het product!


Zoals je ziet komt de geurkaars in een simpele, maar zeer mooie verpakking. Zoals in de beschrijving al vermeld werd, heeft ze een wat nostalgische uitstraling. 


De kaars heeft een goede grootte, ongeveer de grootte van mijn handpalm. Dit is een goede maat voor een geurkaars, niet te groot en niet te klein. Totnogtoe heb ik echt niets op te merken.
Toen ik de kaars de eerste keer opende, herkende ik niet meteen de appeltaart-geur. Toen ik ze echter deed branden, veranderde dat al snel. Je ruikt heerlijke toetsen van appel en kanneel..echt fantastisch. Ik moet wel toegeven dat als ik niet wist dat de kaars naar appeltaart rook, ik misschien ook niet de geur als 'appeltaart' had beschreven maar goed. De juiste geurnoten waren zeker aanwezig.

Eens je de kaars laat branden, verspreidt de geur zich al vrij snel in de kamer. Ik merkte meteen op dat deze kaars veel meer geur verspreidt dan de andere geurkaarsen die ik heb. Ligt waarschijnlijk aan een betere kwaliteit, dat in een prijsverschil weerspiegeld wordt. Ook blijft de geur veel langer hangen dan ik gewoon ben van andere geurkaarsen. 

Ik was helemaal in de wolken, maar uiteraard kwam ik toch nog een minpuntje tegen. Al vrij snel zag ik dat de kaars snel opbrandt. Zoals je ziet heeft de kaars drie wiekjes en misschien is dat de reden dat ze zo snel opbrandt maar toch was ik wat teleurgesteld. Ik had veel langer van deze heerlijke geur willen genieten. Het is ook niet echt een goede oplossing om slechts een of twee wiekjes aan te steken want dan brandt de kaars ongelijk.

Het enige nadeel aan deze kaars is dus dat ze een vrij korte brandtijd heeft, wat toch wel een vrij belangrijke eigenschap is. Als ik een kaars koop van 10€ verwacht ik eerlijk gezegd dan ook een langere brandtijd dan bij goedkopere. Tot mijn verbazing was dat niet het geval. De heerlijke geur die zich snel verspreidt en relatief lang blijft hangen maakt wel wat goed en we moeten er ook rekening mee houden dat de producten en de verpakking milieuvriendelijk zijn. Maar aangezien bovenop de prijs van de kaars ook nog verzendkosten komen, denk ik niet dat ik nog eentje zal bestellen. 

Kennen jullie de producten van Oscar&Babette? Wat denken jullie ervan?

Liefs

Sofie

5 reacties:

Danice zei [Beantwoorden]

Ik ken de producten niet en hoewel de geur me heerlijk lijkt, zou ik voor die prijs ook een langere brandtijd hebben (al weet ik niet hoeveel branduren je er op hebt zitten).

Charile zei [Beantwoorden]

Lijkt me heerlijk!

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Klinkt wel fijn, jammer van de brandtijd. 10 euro is ook best wel veel voor een geurkaars. Nuja, dan zwijgen we nog over die fabulous Tom Ford geurkaarsen aan 67 euro het stuk :p. Ik haal de mijne meestal bij blokker of Ikea, die branden best wel lang.

Cynthiiaa zei [Beantwoorden]

Geurkaarsen zijn zo fijn, vooral als ze heel sterk zijn en goed ruiken. :) Het liefst in een kaneelgeur nu, haha! De brandtijd is inderdaad wat kort, meh.

Joany De Vries zei [Beantwoorden]

Ik kende het merk nog niet, maar ga nu zeker eens snuffelen op hun site.

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.