Examens: welke make up-producten me erdoor hebben geholpen..


De examens, een nachtmerrie gewoon! Weinig slaap, veel stress.. kortom: geen goede combinatie! Allerlei factoren zorgden ervoor dat wallen en puistjes alledaagse kost werden. Bovendien heb ik tijdens de examens zeer weinig tijd 's ochtends. Ik wil alles nog kunnen herhalen en mag dus geen tijd verliezen door make up. Tijdens deze examenperiode ben ik er toch in geslaagd om me 's ochtends in enkele minuten presentabel te maken.

Eerst en vooral koos ik voor een concealer die ik zowel voor onder mijn ogen als voor op puistjes en roodheden kan gebruiken. Ik koos daarnaast voor de Garnier BB Cream die ik gewoon snel met mijn handen kon aanbrengen, je kan in plaats van BB cream natuurlijk ook een tinted moisturizer gebruiken of zelfs een foundation. Hoewel ik vind dat lang niet alle foundations geschikt zijn om met de handen aan te brengen. Soms sette ik de BB cream met poeder, maar soms vergat ik dit. Misschien was ik soms a little shiny maar goed.. na enkele uurtjes was ik toch als terug thuis.

Verder gebruikte ik uiteraard een lippenbalsem en/of soms ook een getinte lippenbalsem zoals die van ELF. Het is altijd belangrijk om je lippen te hydrateren, want je wil tijdens je examen echt niet zitten denken aan je droge lippen. Wil je wat extra kleur: gebruik gewoon een getinte lippenbalsem. 

Ook een crème blush is handig tijdens de examens. Je kan ze met de vingers aanbrengen en blenden, maar deze stap sloeg ik af en toe ook wel eens over.

Tot slot was mascara ook onmisbaar. Een beetje mascara zorgt er al snel voor dat je een veel meer open en wakkere blik hebt. Wanneer ik tijd had bracht ik ook snel wat oogschaduw aan. De duo-paletjes van ELF waren mijn redding in nood. Ze bevatten twee kleuren die goed bij elkaar passen en zijn dus een no-brainer (geen denkwerk over welke kleuren je gaat gebruiken, neem gewoon eender welk paletje). Heb je niet zo'n paletjes, ga dan gewoon voor een kleur oogschaduw of wat eyeliner, hoewel eyeliner misschien niet aan te raden is wanneer je onder stress staat (denk aan: bibberlijntjes ofzo :p).

Zo dat waren mijn Go-To producten tijdens de examenperiode. 

Welke producten hielpen jullie door de examenperiode?

xoxo

Sofie

6 reacties:

Elke zei [Beantwoorden]

Die mascara klinkt goed!

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Ik heb niet veel make up gedragen in de examens, vooral mijn skincare was belangrijk. Al dat binnen zitten is niet goed voor de huid. Als ik naar een mondeling examen ging dan deed ik enkel wa mascara, oogpotlood en foundation.

Bellachique zei [Beantwoorden]

Hier geen examens meer gelukkig! Leuk om te lezen wat je hebt gedragen tijdens de examens, je hebt zoveel aan je hoofd en dan is make-up snel er teveel aan vind ik.

Cynthiiaa zei [Beantwoorden]

Wat een leuk artikel zeg! Haha, dat is al een tijd geleden, maar ik gebruikte gewoon de producten die ik toen nog dagelijks gebruikte. :)

Anoniem zei [Beantwoorden]

Die mascara is goed hé ! Het is ook 1 van mijn favorieten.

5minmakeup zei [Beantwoorden]

Misschien moet ik dit artikel maar bookmaarken voor in juni, want ik heb er anderhalve maand als een slons uitgezien :")

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.