Merrily's Cupcakes


Een tijdje geleden gingen ik en mijn zusje in Brussel enkele cupcakes kopen bij Merrily's Cupcakes. Ik vond het adresje op het internet, dus besloot ik eens langs te gaan. Het winkeltje bevindt zich dichtbij het metrostation Hallepoort. Het is er een soort van retro pink paradise. Er heerst echt een gezellige, nostalgische sfeer waardoor het ook leuk moet zijn om je cupcake daar op te eten.


I must admit.. ik heb nog niet zo vaak cupcakes gegeten en wanneer ik ze at, vond ik ze niet echt 'to die for'. We besloten om vier cupcakes mee te nemen zodat we een duidelijk oordeel konden vellen over deze cupcakes.

Speculoos - Chocolade
Pindakaas - Nutella

Now let's talk about these cupcakes!

Peanut
Een vanille-cakeje met pindakaastopping. Not my thing! AT ALL! Het zoete van het cakeje in combinatie met het ietwat zouterige van de pindakaas, no thanks. Ook mijn zusje kon deze niet smaken. Wel moet ik zeggen dat het cakeje op zich superlekker en smeuïg (als je dat al kan zeggen over een cakeje) was.

Belgian Speculoos
Yummy in my tummy! Dit was een chocoladecakeje met speculooscrème, dus geen typische botersmaak. Het cakeje zelf was iets minder smeuïg dan het vanillecakeje maar de topping (die heel hard leek op speculoospasta voor op de boterham) maakte dat allemaal goed. Aanradertje! Als je van speculoospasta houdt tenminste.

Chocolate Disco
Dit is er eentje voor de chocolade-liefhebbers: een chocoladecakeje met chocoladetopping. Ik vond deze oké maar mijn zusje was er helemaal weg van. 

Nutella
Deze wordt beschreven als een vanillecakeje met een hart van Nutella en een gemarmerde topping. Wat ik smaakte was een vanillecakeje met een hart van vanille en een topping van Nutella-botercrème. Deze vond ik lekker, maar ik ben dan ook een Nutella-fan. Alweer een heerlijk cakeje (ik had de indruk dat de vanillecakejes iets lekkerder waren dan de chocolade-variant) met als leuke verrassing een extraatje in het midden. Ja, 't was een verrassing voor mij want ik kende toen de beschrijving nog niet :p


Wat ik goed vond aan deze cakeje is dat de topping-laag een pak dunner was dan bij de andere cupcakes die ik in het verleden was. Ook was de botersmaak iets minder sterk. Bij deze, zijn dit dan ook de lekkerste cupcakes die ik al gegeten heb maar ik kan ook besluiten dat cupcakes gewoon niet mijn ding zijn. Yes, I said it! Ik voel jullie opengevallen monden en 'Wat zegt ze nu? Dat bestaat toch niet!' al komen, maar it's true. Ik ben gewoon niet zo voor de botersmaak, vandaar dat ik de speculoosversie het lekkerste vond (geen botersmaak te bespeuren). 

Als ik ooit nog eens een rare craving voor cupcakes heb, staat Merilly's bovenaan mijn lijstje maar tot dan zijn alle cupcakes voor jullie :-D Meer over Merilly's vind je op Merillys.com

Waar kopen jullie je cupcakes? 
Of bakken jullie ze gewoon zelf?

xoxo 

Sofie

11 reacties:

beauties zei [Beantwoorden]

ik heb nog niet zo vaak cupcakes gegeten :)

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Omnomnom jummie ! Ik bak ze vaak zelf, is goedkoper :p ! Julie's in Gent heeft lekkere cupcakes, al zijn ze best duur.

jlovesbeauty zei [Beantwoorden]

Hmm die nutella cupcake lijkt me heerlijk! Ik bak eigenlijk altijd mijn cupcakes zelf..

Sparkeling Beauty zei [Beantwoorden]

ik ben een absolute cupcake addict ! bak ze meestal zelf en experimenteer dan met allerlei toppings njammie !

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

Die heb ik al eens geprobeerd, maar vond deze lekkerder omdat de toppinglaag minder dik is :p

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Ik eet graag cupcakes maar ik lust geen botercrème :)

MySuperSweetLife zei [Beantwoorden]

Mmm ziet er heerlijk uit! Krijg er gewoon honger van!
Liefs

Miss Olivia zei [Beantwoorden]

Ik bak mijn cupcakes altijd zelf! Mijn favoriet is een chocolade cake met framboos topping. To die for! :)

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Owwh, heerlijk. Ik krijg er al helemaal honger van.
Liefs, xxx

Petra zei [Beantwoorden]

:-o, nee nee!! Maar je moet de mijne eens komen proeven ;)
Ik ben ook niet echt zo voor chocolade en zo, dus kies ik ook vaak niet voor zo'n cupcakes ;)
Maar ze zien er wel lekker uit!

Anoniem zei [Beantwoorden]

Hallo!
Ik was wat aan het googlen ivm cupcakes en kwam hier uit :) ik ben zelf ook al naar verschillende winkeltjes met cupcakes geweest... Ook Merrily's cupcakes die wel wat zwaar zijn. Cupcakes zijn nog niet zo heel gekend in België... De cupcakes die de meeste mensen thuis maken is kleurrijk afgewerkt met thema's voor kinderen. Wanneer je het typische Amerikaanse ziet bij www.georgetowncupcakes.com die erg bekend zijn en dan ook extreem goed in de States zien we dat de meeste cupcakes hier 'anders' zijn afgewerkt.

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.