Urban Decay Naked vs Naked 2


Ondertussen al even geleden, kocht ik het UD Naked 2 palette aan. Van begin af aan speelde de vraag in mijn hoofd of ik beide paletten nu echt nodig had en welk palette ik nu het beste vind. Wel.. na lang wikken en wegen zet ik vandaag alle pro's en contra's voor jullie op een rijtje.


Verpakking


De verpakking van de paletten zijn duidelijk verschillend. Het originele palet heeft een fluwelen verpakking, terwijl Naked 2 een tinnen verpakking heeft. Wat nu net mooier is, hangt van je persoonlijke smaak af maar een ding is zeker: de verpakking van Naked 2 is veel handiger dan die van het originele Naked palet. De verpakking wordt gewoon veel minder snel vuil en is makkelijk af te kuisen. Bovendien heeft het tweede Naked palet een beter sluitingsmechanisme. Bij Naked 1 moest je vertrouwen op een magnetische sluiting, terwijl Naked 2 door een klikmechanisme sluit. Naked 2 zorgt trouwens ook voor een stukje nostalgie.. ik moet althans altijd denken aan mijn pennendozen van vroeger.

Naked 0-1 Naked 2

Extra's


Bij Naked 1 kreeg je een mini-primer potion, het Naked 2 palet komt met een mini-lipgloss. Ik was blij dat het tweede Naked palet eens met iets anders kwam, aangezien je bij elk UD-palet wel een Primer Potion krijgt. Als je echter nog geen Primer Potion(s) in je bezit hebt, dan zou ik liever de Primer Potion ontvangen dan de lipgloss. De gloss is zeker niet slecht maar mijn Primer Potionnetje gebruik ik vaker dan de gloss, het is dan ook een zeer goede primer. 


In het palette zelf zit ook nog een extra. Bij het eerste palet zat een tweezijdig oogpotlood (daarna zijn er productieproblemen geweest en zijn ze overgestapt naar een kwast). Het oogpotlood heeft een bruine zijde en een zwarte zijde. UD staat erom bekend goede oogpotloden te hebben en dat kan ik alleen maar beamen. De oogpotloden zijn zacht, gepigmenteerd en makkelijk aan te brengen. Ook vind ik het handig dat je kan kiezen tussen een bruine of zwarte kleur. Naked 2 bevat een tweezijdige kwast met een platte, stijve zijde en een fluffy zijde. De fluffy zijde is ideaal om oogschaduw in je crease aan te brengen. Sommige kwasten brengen niet precies genoeg aan of zijn niet fluffy genoeg, maar deze kwast heeft daar geen last van.  De andere, platte zijde daarentegen vind ik helemaal niets. 

Naked 1-1 Naked 2

Kleurengamma en pigmentatie


Urban Decay is en blijft Urban Decay, de pigmentatie van beide paletten is dan ook uitstekend. Het is dus niet zo dat de oogschaduwen in het ene palet beter gepigmenteerd zijn.

Naked 2
Naked, the original
Qua kleurengamma is er wel een verschil. Elk palette bevat 12 oogschaduwen waarvan een oogschaduw (Half Baked) in beide paletten aanwezig is. Het merendeel van de oogschaduwen zijn shimmery, Naked 1 bevat 2 matte oogschaduwen en Naked 2 bevat er 3. Een pluspunt aan het eerste palette is dat de matte oogschaduwen twee schakeringen van bruin zijn, waardoor het ideale crease-kleuren zijn. Naked 2 daarentegen heeft een matte zwarte kleur, perfect om de 'outer V' wat donkerder te maken en een matte highlighter. De derde matte kleur in het Naked 2 palet is een lichte grijsachtige kleur.

Ik heb even de armen van mijn vriendje geleend om te tonen
hoe de oogschaduwen eruit zien op een donkerdere huid.
Naked 2
Naked, the original + double-ended liner
Er wordt wel eens gezegd dat het originele Naked palet de warme versie is en het tweede palet de coole versie maar ik ben het daar niet mee eens. Het tweede Naked palet bevat naar mijn mening een goede mix tussen warmere en coolere kleuren. Wel is het me opgevallen dat Naked 2 meer lichtere kleuren bevat, terwijl "the original" dan weer een goede mix tussen lichtere en donkerdere kleuren bevat.

Qua kleurengamma vind ik dat de twee paletten elkaar goed aanvullen. Het eerste Naked palette mist voor mij een matte zwarte oogschaduw. Het ontbreken van een volledig matte highlighter stoort me niet zo, aangezien Virgin zeer subtiel is. Het tweede Naked palette mist dan weer die standaard crease-kleuren om een all-in-one palet te zijn. Toen ik echter die 'ideale' crease-kleuren op mijn vriend zijn arm swatchte waren ze amper zichtbaar. Voor mij persoonlijk is het kleurengamma van het originele Naked palet iets beter aangezien in Naked 2 maar een matte creasekleur is die bovendien niet met alle kleuren past (vind ik). Daardoor moet ik vaak alsnog naar mijn Naked 1 grijpen voor de creasekleur. Dit punt gaat voor mij dus naar het originele Naked palet maar smaken qua kleuren verschillen natuurlijk.

Naked 2-1 Naked 2


The verdict

Ik vind beide paletten echt fantastisch en ik merk dat ik er zeer vaak naar grijp. Wanneer we naar het totaalplaatje kijken, vind ik de paletten gelijkwaardig. Afgaande op de scores hierboven, won Naked 1 maar het laatste punt is puur gebaseerd op mijn persoonlijke voorkeur en behoeften. De paletten vullen elkaar, mijns inziens, dan ook perfect aan. Door de variatie aan neutrale kleuren en enkele must-have matte oogschaduwen kan je er zowel prachtige nude looks als sexy smokey eyes mee maken. Ik vind dus niet dat als je het ene palet hebt, het andere overbodig is. Ik gebruik ze namelijk bijna altijd ter aanvulling van elkaar. Moet je dan toch voor een palet gaan, weeg dan je eigen voorkeuren af. Ben je iemand die al vijf mini-Primer Potions heeft en genoeg heeft van matte bruine crease-kleuren, ga dan voor Naked 2. Ben je echter iemand die neutrale looks draagt en een palet wenst waarmee je die volledige neutral look kan maken zonder too shimmery te zijn, dan is Naked 1 meer jouw ding.

Beide paletten kosten rond de 43€ en zijn verkrijgbaar bij Sephora in Nederland of te bestellen op Sephora.fr of HQhair.com.

Hebben jullie al een van de paletten? Naar welk van de twee gaat jullie voorkeur uit?

xoxo

Sofie

17 reacties:

deijsprinses zei [Beantwoorden]

Ik heb er nog geen maar ik wil het wel héél erg graag :)

beauties zei [Beantwoorden]

vind het te veel geld :)

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Ik heb Naked 1 en gebruik die echt héél veel. Naked 2 staat zeker nog op de wishlist.

Delphine zei [Beantwoorden]

Ik vind Naked 2 de mooiste maar ben niet van plan ze te kopen, ze zijn gewoon te duur voor mijn kleine portemonneetje

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

Ik vind het juist een goede prijs als je het bekijkt. 12 oogschaduwen voor 43€ is zo'n 3,5€ per oogschaduw. En dan krijg je er nog een kwast of eyeliner bij. Die prijs ligt veel lager dan die van MAC bijvoorbeeld terwijl de kwaliteit van UD-oogschaduw in vele gevallen hoger is (vind ik toch). Dus het hangt ervan af hoe je het bekijkt :)

Sarah Diiamonds zei [Beantwoorden]

Ik heb beide en Naked2 valt het meest bij mij in de smaak :)

Nikita zei [Beantwoorden]

ik heb er nog geen, maar wou eigenlijk de naked 2 kopen, maar als ik dit zo hoor is misschien naked 1 mijn ding meer aangezien ik ook nog geen primer heb en dergelijk.....

Sofie zei [Beantwoorden]

Momenteel is Naked 1 het palette waar ik dagelijks naar grijp. Ik heb Naked 2 (nog) niet in mijn bezit, maar ik denk ook niet dat ik er echt behoefte aan heb. Tenzij iemand het zijne beu is en het nergens kwijt raakt :D

Marijke zei [Beantwoorden]

Ik heb ze ook allebei en gebruik ze echt zo vaak! Musthaves! :-)

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Leuk zo'n uitgebreide vergelijking !

Fashion Perfeito zei [Beantwoorden]

Ik liever de Naked2 ;-)

AnnaSophia zei [Beantwoorden]

Ik verkies ook Naked. Binnenkort plan ik een tripje naar Sephora :-)

Laurence lolo zei [Beantwoorden]

Ik zou voor Naked 2 gaan :)

Elien zei [Beantwoorden]

Ik heb Naked 1, ben er zo blij mee! Ik denk niet dat ik de 2 nog wil :)

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Goede vergelijking. Zelf heb ik geen van beiden.
Liefs, xxx

Darcy zei [Beantwoorden]

Waaauw en wat leuk dat je laat zien hoe de kleurtjes eruit zien op een donkeren huid!

Peggy Timmermans Visagie zei [Beantwoorden]

Super fijne en uitgebreide vergelijking Sofie! Top!

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.