Make Up Forever Masterclass


Een tijdje terug was ik samen met enkele andere bloggers uitgenodigd voor een Masterclass van Make Up Forever. Oorspronkelijk dachten we dat het om een workshop zou gaan. Het was echter eerder een soort van les waarin de HD-lijn aan ons voorgesteld en gedemonstreerd werd.Vele foto's zijn foto's van schermen omdat daarop duidelijker te zien was wat de MUA deed, we zaten op de vierde rij.. vandaar :)

De MUA van Make Up Forever toonde ons hoe je een zeer natuurlijke, flawless look opbouwt. Om ons het verschil aan te tonen, maakte hij enkel de rechterkant van het gezicht op. Laten we er maar in vliegen. Hij begon met het aanbrengen van het HD-elixir, kwestie van de huid wat te primen. Hij bracht het serum ook op de oogleden aan. 


In plaats van het serum, kon hij ook de HD-primers gebruikt hebben. Deze zijn verkrijgbaar in neutraal, groen, geel, caramel, blauw, roze en paars. Elke kleur heeft een eigen functie: zo dient de groene primer bijvoorbeeld om roodheden te camoufleren en zorgt de gele primer dat de gouden ondertonen van je huid meer geaccentueerd worden.

Dan nam hij een concealerpotlood om de voornaamste roodheden al wat te verbergen. 
Vervolgens bracht hij de HD-foudation aan. Hij toonde ons verschillende technieken: met een standaard foundationkwast, met een spons en met de vingers. Hij vertelde ons dat hij in de zomer afraadt om je vingers te gebruiken, dat zou de foundation namelijk te erg doen smelten (warmte van je vingers +  warmte van buiten).Op bovenstaande foto zie je een MUFE-spons die erg handig is om alle hoeken en kantjes van het gezicht te bereiken. De MUA beweerde ook dat deze geen foundation zou opslorpen zoals vele andere sponsjes (vandaar dat men ze vaak eerst vochtig maakt) of dat effectief het geval is, daar durf ik niet voor wedden.

Daarna was het tijd voor een liquid concealer, de HD-concealer. Deze werd gebruikt onder de ogen en op onvolmaaktheden op het gezicht.


De MUA werkte snel de wenkbrauwen lichtjes bij met een poeder en bracht dan de HD-blush aan. Aangezien dit een vloeibare blush is (dit geldt ook voor crème- of gelblushes), wordt hij voor de poeder aangebracht. De poeder zal er dan ook voor zorgen dat de blush geset wordt. De blushes zijn erg gepigmenteerd, dus je hebt er maar een ietsiepietsie beetje van nodig. Achteraf (na alles te setten met poeder) kan je ook nog een poederblush aanbrengen, maar dat hangt geheel af van je eigen wensen. 

Tijd voor het cultproduct, het bekendste product van de HD-lijn: de HD Microfinish poeder. Dit is een heel fijngemalen translucent poeder. Ook hier heb je maar heel weinig van nodig. Als tip gaf de MUA ons mee dat je het plastiekje over het zeefje in het potje poeder er niet moet afhalen maar er gewoon enkele gaatjes in prikken. Hierboven zie je wat de ideale kwast zou zijn om de HD-poeder aan te brengen. Hij voel superzacht aan, maar hij is ook very expensive. Om de poeder onder de ogen aan te brengen, gebruikte de MUA een kleinere kwast.Oké, tijd voor een tussentijdse evaluatie. Wat denken jullie? Groot verschil tussen de linker- en rechterkant?


Om de look af te maken, werd er nog een kleurtje op de lippen aangebracht. 


Het was de bedoeling om een natuurlijke look te creëren, dus werden de ogen ook erg neutraal gehouden: een lichte, glanzende kleur op het bewegend ooglid en een bruine, matte kleur in de crease en een iets donkerdere kleur langs de wimperlijn (onder en boven).
Dan was het opnieuw tijd voor de wenkbrauwen. Hij maakte nu gebruik van Aqua brow, een waterproof wenkbrauwcrème. Om deze aan te brengen gebruikte hij een eigenaardig kwastje. Niet van MUFE maar eentje dat je zou kunnen krijgen in een hobbyzaak of dergelijke. Ik heb het via het grote scherm proberen fotograferen, maar met de belichting e.d. was dat niet zo simpel. Sorry dus als jullie niet kunnen zien wat voor kwastje het nu eigenlijk was, ik zou ook niet weten hoe ik het moet noemen.
Nog wat Smoky Lash mascara en wat lipgloss and we're done. De keuze viel op een van de Lab Shine glosses met metallic finish (er zijn drie verschillende finishes beschikbaar: metallic - Metal Collection, hoge dekking en natuurlijke glans - Diamond Collection en medium dekking en parelmoer glans - Star Collection). Deze glossjes ruiken trouwens naar Petit Gervaiskes, yummy!Hier is de finished look..Zo, we zijn erdoor! Sorry voor de lange post maar ik wou jullie tonen hoe je stap voor stap een neutrale look kan opbouwen omdat dit, zeker voor beginners, best handig kan zijn. 

Wat vinden jullie van de finished look? Is het resultaat geslaagd?

xoxo

Sofie

6 reacties:

Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) zei [Beantwoorden]

Ik vind er niet zo bijster veel verschil te zien, maar dat is misschien wel de bedoeling van een natuurlijke look :p en ze heeft ook al een prachtige huid van zichzelf natuurlijk. Wel heel interessant zo'n demonstratie.

Kiss and Make-up zei [Beantwoorden]

Heel naturel, dat is zeker. Voor mij persoonlijk mag make-up iets meer opvallen, maar als natuurlijk het doel was, dan is MUFE hier zeker in geslaagd :-)

LounaBeauty zei [Beantwoorden]

wat goed zoveel foto's! Heel duidelijk. Leuk artikel! xoxo

Hedwig zei [Beantwoorden]

heel knap en neutraal :) ik vond het een interessant bericht, maar al die HD-lijn klinkt wel duur

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Wat leuk zo'n presentatie. De look is heel neutraal. Mooi.
Liefs, xxx

Anoniem zei [Beantwoorden]

This is such a great resource that you are providing and you give it away free.I love seeing website that understands the value of providing a quality resource for free.
Regards
Make Up Masterclass

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.