Dupe Alert: MAC Heavenly Creature


Naar aanleiding van een vraag op mijn shoplog, ben ik in mijn stash eens gaan zoeken naar mogelijk dupes voor de producten die ik afgelopen weekend bij MAC kocht. De foto's zijn spijtig genoeg niet zo duidelijk als ik gewild had, donker weer = slechte belichting en ik wilde dit artikel zo snel mogelijk online om jullie eventueel te helpen bij jullie aankopen. Ik hoop dat mijn beschrijving bovenop de foto's voldoende is. Ik wil op voorhand ook even meedelen dat ik niet persé perfecte dupes heb gevonden, maar wel producten die erg gelijkaardig zijn. Het was vooral mijn bedoeling om de producten te vergelijken en zo ook de vraag die Melissa stelde te beantwoorden. Zij vroeg me of Star Wonder op Stereo Rose leek. Laten we dus maar beginnen met Star Wonder. 

Ik vergeleek Star Wonder met Stereo Rose (links bovenaan), Blonde MSF (rechts bovenaan), Nars Orgasm (links onderaan) en Subtle Breeze Mineralize Blush (rechts onderaan).Star Wonder: dikke swatch in het midden

Om Melissa's vraag te beantwoorden: Stereo Rose lijkt niet op Star Wonder. Star Wonder is veel rozer en bijlange niet zo 'peachy' als Stereo Rose. Star Wonder leek wel wat op Nars Orgasm, maar was nog altijd een tikkeltje roser. Bij de swatches zien jullie links bovenaan een swatch van de donkerste 'streep' van Blonde MSF, deze was roder en donkerder dan Star Wonder. Bovenaan zien jullie de op één na donkerste 'streep' van Blonde MSF. Deze bleek het dichtste bij Star Wonder te liggen maar door de 'plum' swirl in Star Wonder, ontbreekt een lichte paarse ondertoon bij Blonde MSF. Subtle Breeze was donkerder, veel matter en had geen lichte gouden ondertoon zoals Star Wonder (door de peachy, gouden swirl).

Ik heb ook gezocht naar een goedkoper alternatief voor Star Wonder. Ik vergeleek hem nog met Sleek Rose Gold en Milani Baked Blush in Dolce Pink.


Star Wonder: midden
Sleek Rose Gold is duidelijk donkerder en heeft een meer koraalkleurige ondertoon. Dolce Pink heeft 
minder pigmentatie en heeft meer glitters, maar de kleur op zich is vrij gelijkaardig. 

Next up: Ring Of Saturn. Ik vergeleek Ring Of Saturn eveneens met Stereo Rose (links bovenaan), Nars Orgasm (links onderaan) en Sleek Rose Gold (onderaan), maar verder ook met de Sisley Orchid blush (rechts bovenaan) en Milani Baked Blush in Rose D'oro (rechts onderaan).


Ring Of Saturn: lange swatch in het midden
Zoals jullie zien heeft Stereo Rose nog steeds een meer oranje-peachy ondertoon. De Sisley-blush is meer peachy-roze tegenover rood-roze van Ring Of Saturn maar kwam eigenlijk het dichtste in de buurt. Nars Orgasm is opnieuw lichter maar hier een tikkeltje rozer dan Ring Of Saturn. Sleek Rose Gold is dan weer donkerder en heeft ook dat tikkeltje meer roze, waar Ring Of Saturn een rodere ondertoon heeft. Milani Rose D'oro is net als Stereo Rose meer oranje-peachy dan Ring Of Saturn. Ook bevatte deze meer glitters.

Voor Supernova had ik geen dupes. Ik kon zelfs niet beginnen zoeken want niets kwam ook maar in de buurt van die kleur. Zo komen we bij Light Year MSF. Ik vergeleek Light Year met Porcelain Pink MSF (links), Whisper of Guilt MSF (rechts bovenaan) en By Candlelight MSF (rechts onderaan).


Light Year: lange swatch in het midden

For the record: dit is niet gewoon slechte belichting, maar twee van de MSF's zijn op shimmer na, nauwelijks te zien op mijn huid. Wat Whisper of Guilt betreft, zie je meteen dat deze veel donkerder is dan Light Year, ook heeft hij een meer bronzen ondertoon in vergelijking met Light Year. Porcelain Pink is veel lichter en iets minder roze. By Candlelight is eveneens veel lichter, maar komt qua kleur het dichtst in de buurt.

Tijd voor de lipsticks. Voor Pleasureseeker heb ik geen dupe gevonden. Niets in mijn collectie leek op deze lipstick, wat ik eigenlijk niet verwachtte. Voor Cut A Caper heb ik wel enkele vergelijkbare lipsticks gevonden: MAC Sheen Supreme in Blossom Culture (links bovenaan), Maybelline Peach Juice (rechts bovenaan) en YSL Rouge Volupte 13 Peach Passion (onderaan).


Cut A Caper: midden

Zoals jullie wel opmerken is Blossom Culture bijna een perfecte dupe voor Cut A Caper. De finish is iets anders en de pigmentatie is wat hoger, maar voor de rest is er bijna geen verschil. Maybelline Peach Juice is lichter en heeft een iets koelere (blauwe) ondertoon. De YSL-lipstick tenslotte is veel gepigmenteerder, minder glossy en nog meer peachy-pink.

Voor de Cremesheen Glasses heb ik ook geen dupes gevonden. De formule is zo uniek en de glitters zijn zo subtiel maar tegelijkertijd toch merkbaar bij de twee Cremesheen Glasses die ik kocht (Celestial Kiss en Meteoric). 

Ik heb nog altijd geen spijt van mijn aankopen, want ik vind ze stuk voor stuk prachtig. Het enige wat ik had kunnen laten liggen is Cut A Caper, maar dit is gewoon zo'n kleur die typisch is voor mij. Ik vind het ook superhandig dat de lipsticks niet te hard gepigmenteerd zijn waardoor ze ideaal zijn voor alledag.

Heeft dit artikel iets aan jullie wishlist veranderd?

xoxo

Sofie

5 reacties:

beauties zei [Beantwoorden]

handig artikel :)

melissa zei [Beantwoorden]

Wauw wat een handig en lang artikel! Dank je wel om dit te doen. Ik heb nu een beetje spijt van cut a caper aangezien ik deze makkelijk had kunne dupe, had in de plaats liever.star wonder gehaald. Kga morge eens kijke of hem er nog ligt want je hebt me overtuigd dat het toch nog een vrij uniek kleurtje is. Bedankt!

Lien zei [Beantwoorden]

Handig artikel! :) Heb zelf niets gekocht uit de Heavenly creature collectie.

Frauke zei [Beantwoorden]

Wat een handig artikel voor wie van plan is iets te kopen! Echt super uitgebreid! en je hebt echt prachtige items in je stash, wauw :)

Liesbeth (candyandtreats) zei [Beantwoorden]

Wat lief van je dat je zoveel moeite doet om dupes te zoeken :) Ik vind SuperNova nog steeds het mooiste! <3

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.