Palmolive AyurituelAyurituel? Deze nieuwe lijn van Palmolive en tevens ook haar naam is geïnspireerd door de Ayurvedische leer. Ayurveda is een Hindoeïstische gezondheidsleer afkomstig uit India. Ayurveda is een samenstelling van twee woorden, namelijk ayur (wat leven betekent) en veda (wat weten betekent). De doshas staan er centraal. Doshas zijn de verschillende levensenergieën, die kunnen gestimuleerd worden door geuren, kleuren, yoga, massages en voeding. Deze leer wordt steeds populairder in onze drukke Westerse wereld en dat is Palmolive niet ontgaan. Hun nieuwe douchegels zorgen meteen voor de aanwezigheid van de dosha-leer in je leven. Maar.. to be honest: je moet geen fan zijn van Ayurveda om fan te zijn van deze douchegels hoor!


De Ayurituels-lijn bestaat uit twee geuren: Ayurituel Joyous en Ayurituel Energy. Deze zijn afgestemd op de twee sterkste dosha-types: Pitta en Kapha. Pitta (vuur en water) is de verbrandende kracht en heeft eigenschappen zoals heet, scherp, vloeibaar, beweeglijk en olieachtig. Pitta is het metabole, verbrandende principe. Kapha is de opbouwende kracht. Door samenstelling uit de elementen aarde en water heeft Kapha de volgende eigenschappen: zwaar, langzaam, soepel, koud, onbeweeglijk, troebel en glad. Kapha is het structuurgevende principe. Dit lijkt allemaal een beetje abstract, maar wil je meer informatie over Ayurveda en de dosha's dan kan je terecht in het boekje Begrijpelijk Ayurveda door Victor Manhave. In dit boekje staat een test om te kijken welk dosha-type je bent. I happen to be a mix tussen Pitta en Kapha! Ook kan je op  de Facebook-pagina van Palmolive Nederland terecht om te testen welke douchegel, gebaseerd op je dosha-type, het best bij je past. 


Joyous ruikt naar Indische moerbei en lotusbloem en laat je toe je volledig te ontspannen. De lotusbloem staat voor reinheid en compleetheid. Ze reikt terug naar de oorsprong van alles: de godin Lakshmi stapte in het hindoeïstische scheppingsverhaal uit een lotusbloem. Ze is de godin van geluk, de geefster van rijkdom en geestelijk welzijn, harmonie en overvloed.  

Energy ruikt naar Indiaas sandelhout en gember, geuren die stimulerend werken en de zintuigen prikkelen. De warme geur van sandelhout speelt een belangrijke rol in de Ayurveda. Het zorgt voor frisheid, brengt je in balans en geeft nieuwe energie.My favorite: Joyous! Ik ben echt GEK op de geur. Ik gebruik hem niet alleen als douchegel maar ook als badschuim. Ik zou de geur omschrijven als bloemig, maar toch fris. Echt heeeerlijk! Zoals je ziet, zorgt deze douchegel ook voor een lekker veel schuim (just the way I like it!) en ik had niet eens veel gebruikt.  Het schuim bleef trouwens lang aanwezig in bad. Ik heb al meegemaakt dat bijna al mijn schuim na 5min verdwenen was. Nu had ik na een half uur (Zalig toch zo'n lang bad?) nog meer dan de helft van dit schuim over.


De Energy-variant is dan weer de favoriet van mijn vriend. Ja, deze lijn is zeker niet alleen voor de vrouwen. Energy is een iets pittigere geur, die zeer verkwikkend werkt. Ik had de geur nog niet goed geroken of the boyfriend had de fles al geclaimd en liep ermee onder de douche! 


De verpakking van de Palmolive Ayurituel douchegels is trouwens prachtig. Echt iets voor mij: een zuiders tintje, een tikkeltje goud, dat mooie geschrift. I'm a fan! De fles heeft ook een speciaal design dat zeer handig in de hand ligt en tegelijkertijd bijdraagt aan de zuiderse look. De geur van deze douchegels blijft zowel in de badkamer als op je huid nog een tijdje hangen, zonder overheersend te zijn. Ik vind dat persoonlijk een pluspunt dat je de douchegel blijft ruiken i.p.v. gewoon 'niets'. Mijn huid voelde ook zeer zacht en gehydrateerd aan, wat zeker niet bij alle douchegels het geval is.


Conclusie: een heerlijk-geurende lijn van douchegels die ideaal is voor liefhebbers van de Ayurveda-leer, maar ook voor liefhebbers van lekkere geuren in het algemeen. De douchegels kunnen perfect dienen als badschuim (good to know voor de 'douchelozen' onder ons of voor zij die ook in bad willen profiteren van de ontspannende/verkwikkende werking) en zorgen voor een goede hydratatie van de huid. De lijn is bovendien zowel geschikt voor mannen als vrouwen en voor de prijs moet je het al zeker niet laten. Je betaalt 2,89€ voor 250ml. 


Win een reis naar India
Zoals jullie al konden lezen, is deze lijn geïnspireerd op een gezondheidsleer uit India. Palmolive geeft daarom via Facebook een reis naar India weg. Waag dus zeker je kans!


Hadden jullie al van Ayurveda gehoord?
Probeerden jullie deze douchegels al uit? Zijn jullie er benieuwd naar?


xoxo

Sofie

8 reacties:

Anoniem zei [Beantwoorden]

Ik heb eigenlijk nog nooit een douchegel van Palmolive gebruikt. Energy klinkt wel fijn !

Frauke zei [Beantwoorden]

Klinkt heel erg fijn! Ik gebruik wel eens Palmolive douchegels, vind ze wel goed :)

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Hmm lijken me erg fijne geuren.

beauties zei [Beantwoorden]

de foto's alleen al zijn relaxerend :)

Liesbeth (candyandtreats) zei [Beantwoorden]

Vind het ook een hele mooie verpakking. De Energy ligt hier ook en legt volgende week de test af tegen andere wachtenden :) hopelijk ben ik dan even enthousiast!

Pimpernell zei [Beantwoorden]

Ik heb ze ook alle twee en ze zijn inderdaad heerlijk!!!!!!!!!!!!!

Marijke zei [Beantwoorden]

Ze ruiken zoo lekker!

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Zelf heb ik ook de set ontvangen, echt heerlijk.
Liefs, xxx

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.