Kneipp PatchouliKneipp, het merk dat zich sinds kort gebombardeerd heeft naar de top van mijn favorietenlijst, komt alweer met een nieuwe lijn op de markt. I like it, want een beautyblogger wil altijd wel eens iets nieuws proberen.

De patchouli-lijn heeft rustgevende en stimulerende eigenschappen. Patchouli is bovendien dé nieuwste internationale geurtrend van het moment. De geur zorgt voor een combinatie van zacht, zoet met muskusachtig en kruidig. De etherische olie uit patchouli heeft bovendien een natuurlijke werking op je huid en je humeur. The best of both worlds: zowel rustgevend als verkwikkend. Mijn interesse is alvast gewekt. 

Net als alle andere Kneipp-producten bevat deze lijn geen parabenen en minerale oliën. De lijn bestaat uit een douchegel (4,99€), een badolie (8,99€) en een massageolie (7,99€).Vijf weetjes over patchouli

• De patchouliplant heeft geurige donzige bladeren en witte bloemen met een paarse waas. Deze plant heeft zijn oorsprong in Azië, maar wordt vandaag ook geteeld in Paraguay, China en Japan voor zijn etherische olie.

• Patchouli wordt vaak geassocieerd met de hippiecultuur. Dat komt omdat de hippies, in de ‘flower power’-periode veel patchouliparfum uit India gebruikten.

• Patchouliolie heeft de ongewone eigenschap om in geur te verbeteren naarmate hij ouder wordt. Etherische patchouliolie heeft een zachte, warme, zoete en kruidige geur. 

• Bij de Franse adel vloeide de patchouli-olie rijkelijk. In de 19e eeuw was patchouli als afrodisia-cum al gekend in Europa. 

• ’s Avonds brengt de warme patchouligeur je in een rustige, diepe slaap. Patchouliolie zou ook helpen tegen depressieve gevoelens.

Deze producten liggen in de winkels vanaf 23 juli. Kneipp is verkrijgbaar in de meeste supermarkten, natuurwinkels en apothekers.

Hebben jullie al eens iets van Kneipp geprobeerd?

xoxo

Sofie

11 reacties:

Nikita zei [Beantwoorden]

ik heb de amandelbloesem lijn geprobeerd en die viel heeeeel goed mee, misschien dat ik deze ook eens probeer

Charlotte zei [Beantwoorden]

Wauw lijken me erg fijn!x

Sarah Diiamonds zei [Beantwoorden]

patchouli wat een heerlijke geur!

Frauke zei [Beantwoorden]

Ik weet nooit zo goed wat ik van patchouli moet vinden, soms vind ik het lekker en een andere keer kan ik het niet ruiken :p Ben wel benieuwd hiernaar!

deijsprinses zei [Beantwoorden]

Ik krijg zin in patchouli maar ik weet eigenlijk niet hoe het ruikt.

beauties zei [Beantwoorden]

die weetjes zijn leuk :)

Marijke zei [Beantwoorden]

Ze ruiken zoo lekker!!

Peggy Timmermans Visagie zei [Beantwoorden]

I love patchouli!!! It's so 70's & 80's! Brengt me helemaal terug naar een ex-vriend die nog steeds een goeie vriend is trouwens!

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Patchouli doet me denken aan hippies en not in a good way :) Dit geurtje ga ik laten passeren.

Olivia zei [Beantwoorden]

Nope, pathcouli is not my cup of tea :(

Make Up For Women zei [Beantwoorden]

Ik ga deze vandaag uittesten!:D

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.