Gastartikel || Roadtrip Zuid-Europa: de nieuwe vakantietrend


De nieuwste vakantietrend is een roadtrip door Europa. Lekker dichtbij, je hoeft geen dag in een vliegtuig te zitten en er is in Zuid-Europa nog zoveel te zien. Lekker samen in de auto, ramen open en laat die zwoele wind maar door je haren waaien. Ga bijvoorbeeld eerst naar de Costa Brava, Camping Castell Montgri bijvoorbeeld ligt vlak boven Barcelona.


Costa Brava

Dit is een ideale plek om te genieten van de prachtige natuur, maar ook van nabijgelegen dorpjes en middeleeuwse stadjes, zoals Madremaya. Ook dagtochtjes naar steden als Girona en het Dalí-museum in Figueres zijn zo gepland. En in een uur ben je in het centrum van Barcelona en zit je met een glas rosé aan de Paseo de Gracia. Je zit hier bovendien op minder dan een kilometer afstand van een van de mooiste stranden van de Costa Brava. Op het campingterrein zelf kun je een duik nemen in het gigantische panorama-zwembad waarvandaan je een prachtig overzicht hebt over de omgeving. Je kunt er ook allerlei sporten beoefenen, zoals tennis of midgetgolf. Vlak voor de kust liggen de Medas eilanden, waar je in een minuut of twintig naar toe kan varen.

Venetië

Hierna zou je langs de Middelandse Zee kust door kunnen rijden naar Italië, en via het merengebied naar Venetië kunnen gaan. Venetië is natuurlijk een hele belevenis. Verspreid over 118 kleine eilanden werd de stad in de vijfde eeuw gebouwd. Vanwege een combinatie van factoren wil de stad nog wel eens onder water lopen en zo kan je zelfs op het San Marco plein natte voeten krijgen, voornamelijk in de winter en in de vroege lente. De Venetianen zijn hier inmiddels echter al aan gewend. Vlakbij Venetië ligt camping Union Lido, waar je een waterparadijs hebt.Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.