Clearasil laat puistjes verschijnen? :-/


Hi beauties!

Clearasil, een alom bekend merk tegen puistjes, daar wil ik het vandaag met jullie over hebben. Ik waste mijn gezicht altijd met mijn Philosophy Purity Made Simple cleanser. Tot mijn kleine zus enkele weken geleden het ingenieuze idee had om er haar hele lichaam mee te wassen. Uit alle producten die aan ons bad staan, was dat het product dat ze koos. Ik vond het dan ook niet zo grappig toen ik zag dat mijn flesje ineens twee cm minder product bevatte. Jah, ze "vond al dat het niet zo goed schuimde". Oehhh.. maar goed. Wat me vooral stoorde is dat de Philosophy cleanser niet gewoon in de winkel te koop is, bovendien is hij ook niet de goedkoopste. Ik besloot dan ook dat ik een nieuwe cleanser nodig had. Dan kon ik mijn Purity Made Simple 's avonds gebruiken omdat deze cleanser heel goed de laatste make up restjes afhaalt. 's Morgens kon ik dan de nieuwe cleanser gebruiken. 

Ik wist niet echt welke cleanser ik moest kopen, dus ik was nog volop reviews aan het lezen en bekijken. Op een ochtend zag ik een flesje Clearasil staan, de 3-in-1 wash.

StayClear® 3-in-1 wash
Mijn moeder had deze gekocht voor mijn zusje omdat ze stilaan last begint te krijgen van puistjes. Aangezien het bij mij bijna 'die tijd van de maand' was, dacht ik dat wat preventieve verzorging geen kwaad kon. Ik heb over het algemeen niet echt veel last van puistjes, maar een keer per maand duiken er wel enkele op, meestal op mijn kin. Gedurende een dag of vier waste ik me met deze wash en ik moet eerlijk zeggen: ik was onder de indruk. Mijn huid voelde zooooo zacht aan, net babybilletjes. Ik was mijn Purity Made Simple al bijna vergeten. 

MAAR..na een dag of vijf-zes begonnen er ineens allemaal kleine puistjes op te duiken op mijn voorhoofd. Ze waren rood en werden steeds meer zichtbaar. Ik snapte het niet :s Ik had de laatste week geen make up gedragen, dus daaraan kon het niet liggen. Nee, ik draag zeker niet elke dag make up. Mijn vriend heeft momenteel herexamens en om hem te steunen, blijf ik thuis bij hem. Ik had dus ook geen make up nodig. Verder was er niks aan mijn huidverzorgingsroutine veranderd. Behalve..jah, Clearasil maar dat werkt juist tegen puistjes. Dat gaat me toch geen puistjes bezorgen? Toch?

Ik bleef nog een dag of twee volhouden dat het niet aan de nieuwe cleanser kon liggen, maar de puistjes werden alleen maar opvallender. Omdat ik niets anders wist om te doen, besloot ik uiteindelijk om toch maar even dag te zeggen tegen mijn babybilletjeshuid. En ja..de puistjes begonnen stilaan te verdwijnen. Ondertussen zijn ze bijna niet meer zichtbaar, maar ik voel nog wel kleine bultjes als ik over mijn voorhoofd wrijf. Nog steeds kan ik moeilijk geloven dat het aan de Clearasil lag, maar langs de andere kant heb ik ook geen enkel idee aan wat het anders zou kunnen liggen. Een ding weet ik wel zeker..never again gebruik ik die cleanser. Althans toch niet op mijn voorhoofd, misschien test ik hem wel nog eens op de kaken want OMG waren die zacht!

Ik vroeg me af of ik de enige ben die dit probleem heeft gehad? En heeft iemand enig idee waarom ik er puistjes van kreeg? Of denkt iemand toch nog een andere reden te weten die aan de oorsprong zou kunnen liggen van de puistjes?

xoxo

Sofie

Foto is afkomstig van http://www.clearasil.nl , was te lui om het flesje in de badkamer te halen en er een foto van te nemen. Ziet er toch hetzelfde uit.

7 reacties:

Valley Doll zei [Beantwoorden]

brr klinkt vreselijk, ik mag er niet aan denken :p Ik heb er zelf geen ervaring mee, nog nooit Clearasil gebruikt en ik prijs mezelf daar gelukkig om ;-)

Janaa zei [Beantwoorden]

Dit is echt zo toevallig, ik had net 2 herexamens dus ben ik een weekje op kot gebleven.. Daar stond ook nog een busje clearasil en heb dat maar een week gebruikt en ik heb ook echt meer puistjes, ik dacht dat het gewoon aan de stress van de herexamens lag, maar nu ik dit lees begin ik toch te twijfelen..

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

@Janaa wel ik vind het toch maar raar hoor :s en ook vrij erg als het effectief door Clearasil komt..

Evelien (honeypopland) zei [Beantwoorden]

Clearasil is echt NIET goed voor je huid! is veel te agressief en daarom krijg je kleine 'puistjes' op je gezicht. Ik had dit ook met een clinique lotion die te sterk was, toen ik een andere in de plaats kreeg was het probleem opgelost. Ga op zoek naar een andere cleanser bv Clarins de eclat lijn die is heel goed! Als je voor mindere prijsklasse wilt gaan kun je ook kijken voor nivea of garnier :)

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

@Evelien thanks! Ik heb ook last gehad van de clinique toner omdat die te agressief was, maar had dit niet verwacht bij Clearasil! Thanks voor de tip!!! Heb ondertussen al een cleanser van zowel nivea als clearasil in huis gehaald ondertussen en ben er blij mee.. er komt nog zeker een review over =)

Noelle zei [Beantwoorden]

Het is heel normaal dat als je je gezichtsverzorging verandert, dat je de eerste week/anderhalve week puistjes krijgt omdat je gezicht niet gewend is aan het product. Je moet een nieuw product altijd minstens 3 weken geven voordat het echt zijn werk doet.

Ik doe ook niet echt aan aanbevelingen want ELKE huid is anders. Om te zeggen dat Clearasil niet goed is, vind ik beetje onzinnig, maar er zijn heel veel mensen voor wie het wel werkt. Maar: het kan natuurlijk heel goed zijn dat het gewoon niet geschikt is voor jouw huid, alleen jij kan dat weten. Maar nogmaals: pas na een week of 3 kan je echt zeggen of een product wel of niet goed is voor je huid, geef het tijd :)

Julie zei [Beantwoorden]

Heb vroeger ook een hele tijd clearasil gebruikt en mijn puistjes werden er enkel erger door, ook na meer dan één maand te gebruiken. In de Vuilnisbak ermee!

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.