Beauty Question


Hi beauties

Onlangs was ik met mijn zusje in mijn kamer terwijl ik wat make up-spullen aan het opruimen was. Ik had enkele dingen die ik niet goed vond en dus ook niet blogsale-waardig, dus besloot ik ze maar weg te gooien. Zij vroeg me toen of zij ze mocht hebben en natuurlijk mocht ze dat. Ze begon me meteen wat vragen te stellen en we hadden een heel leuk gesprekje. Toen vroeg ze me ineens of ze de make up ook voor school mocht aandoen. Dat heeft eigenlijk geleid tot deze Beauty Question. Op welke leeftijd is make up ok?Mijn zusje is nu tien, veel te jong voor make up vind ik. Hoewel een beetje gekleurde lippenbalsem of een onzichtbare NYC lipstain mij niet echt stoort. Er is dus, volgens mij, nog altijd een onderscheid te maken in make up. Oogschaduw en dergelijke zou ze echt nog niet mogen op doen. Mijn eerste gedachte wat betreft  een geschikte leeftijd voor make up was 15-16 jaar. Voor velen lijkt dat misschien oud, maar ikzelf ben ook pas rond die leeftijd met make up begonnen. En dan droeg ik echt een minimum aan make up: beetje mascara, beetje lipgloss en soms wat oogpotlood. Ik besef wel dat de tijden veranderd zijn en dat er veel meisjes van 12-13 jaar ook al gek zijn op make up. Voor die leeftijd vind ik wat lipgloss en mascara eigenlijk al genoeg, zeker voor op school.  Als de make up vrij onzichtbaar/basic blijft, is 12-13 jaar een redelijke leeftijd. In de lagere school vind ik make up echt not done. In mijn zus haar klas zitten al meisjes die mascara op doen, dat zou mijn dochtertje (en mijn zus) niet mogen. Ben ik conservatief? Maybe.. maar ik vind dat kinderen van hun kind-zijn moeten kunnen genieten en tegenwoordig groeien ze allemaal veel te snel op! Ik was, als ik er nu op terugkijk, liever ook nog iets langer kind geweest.. zo'n zorgeloos leventje!

Nu ben ik benieuwd naar jullie mening: Welke leeftijd is volgens jullie 'make up-appropriate'?

Kus

Sofie

12 reacties:

Taste Of Beauty zei [Beantwoorden]

Bij mijn nichtje is het net hetzelfde, ze is amper 12 en loopt rond met een vlaag make-up op der gezicht, korte rokjes.. Je weet wel wat ik bedoel maar ik denk dat het een beetje de toekomst is? Weet je nog dat wij die leeftijd hadden en vonden dat onze ouders,broers en zussen zeurden over dat we dit en dat niet mochten? Ik denk dat dit een beetje hetzelfde is, alleen vind ik wel dat het er misschien een beetje over gaat en dat ze net allemaal ietsje te snel 'vrouw' worden.

Anoniem zei [Beantwoorden]

Ik ben nu 16. Ik ben vanaf mijn 14de mascara en lippenbalsem beginnen dragen. Later kwam daar wat meer bij zoals blush en concealer. Ook is mijn lippenbalsem ook vervangen door een lippenstift. Sommige meisjes van 11-12-13 jaar zie ik rondlopen met foundation, lippenstift, mascara , eyeliner,... Vind ik wel wat overdreven.

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Ik denk dat een jaar of 16 wel de aangewezen leeftijd is. Oogschaduw vind ik dan wel nog overdreven maar mascara enzo moet wel kunnen. Voor de jongere meiden kan een lipbalm wel maar daar stopt het wat mij betreft mee.

PinkFairy zei [Beantwoorden]

Ik vind 15-16 ook idd ok. 14 kan ook nog wel, maar heel klein beetje. Alhoewel... zelf een meisje op haar 15de kan er raar uitzien met veel oogschaduw, foundation etc.

Anoniem zei [Beantwoorden]

Die leeftijd vind ik ook wel oké. Zelf was ik 15 toen ik met make up begon, maar bij mij op school hebben bijna alle brugklassers al veel make up op. Dat vind ik wel wat overdreven. Vooral foundation, dat ziet er bij jongere kinderen vaak nep uit en ze hebben het echt niet nodig. Leuke post!

joyce. (joycfashion) zei [Beantwoorden]

ik ben 13 en ook op mn 13e begonnen en doe alleen oogpotlood en mascara op. meer vind ik niet nodig!

Anoniem zei [Beantwoorden]

Ik vind 12 wel OK voor lippenbalsem en eventueel mascara. Op zo'n jonge leeftijd heb je ook echt niet meer nodig om er mooi uit te zien!
Zeker een keer je huid begint op te spelen en je nog niet helemaal weet hoe je degelijk moet reinigen blijf je er beter bij uit de buurt. Maar dat is natuurlijk mijn mening :-)

Anoniem zei [Beantwoorden]

15-16 jaar vind ik de gepaste leeftijd om met make-up te beginnen. Op die leeftijd heb je echt niet veel nodig om er goed uit te zien: beetje mascara, gloss en misschien wat blush.

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Moeilijke vraag, ik denk 15 á 16. Het ligt er maar aan hoeveel make/up je van plan bent om te gaan dragen. Te veel is echt niet mooi.
Liefs, xxx

Liesbeth (candyandtreats) zei [Beantwoorden]

Ben het helemaal met je eens, dat maakt mij dan mss ook conservatief :) ben er zelf echt superlaat mee begonnen geloof ik, ook zo'n 16j en de wenkbrauwen ging ook lang helemaal uit de bol :p ik vind inderdaad dat je kind moet kunnen zijn maar dan natuurlijk als je eigen kind dat vraagt en alle andere meisjes mogen al... Kan het wel pijnlijk worden om te weigeren!

Miss Matc - Cindy zei [Beantwoorden]

Mmm ik ben begonnen met gekleurde lipgloss rond 14 en twee jaar later heb ik mascara ontdekt (it was like heaven!) Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik zou reageren als mijn dochter op 12 jaar komt zeggen: ik wil make-up. Ik denk dat ik ff slik en dan ga praten wat ze daarmee precies bedoelt.

Cynthiiaa zei [Beantwoorden]

Arme living dolls, so sad. Ik vind het een goed punt, geen make-up onder de tien. Sowieso ben ik zelf van het leven en laten leven, doen wat jijzelf wilt, maar het ligt er ook aan welke producten het zijn. Ikzelf begon ook vrij vroeg met make-up zat denk ik in groep 7, mascara, oogpotlood of lipgloss. Ik nam een voorbeeld aan mijn oudere zus, haha. :)

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.