Review || Bio Beauté By Nuxe Haute Protection SPF 50


Je denkt misschien "Really??? Vandaag??? Een review over een zonnecrème" maar zonnebescherming is niet alleen nodig bij goed weer en dus zeker ook niet alleen in de zomer. Vandaar dus dat ik me helemaal laat gaan en op deze rainy day en toch een zonnecrème review.


De Bio Beauté Haute Protection SPF 50  is een zonnecrème specifiek bedoeld voor het gezicht en de gevoelige zones. De formule is 100% natuurlijk en biedt zowel UVB- als UVA-bescherming. Verder zorgt chaulmoogra olie ervoor dat je egaal bruint.

De geur van deze zonnecrème is vrij speciaal, vind ik. Hij ruikt wat zoeterig, misschien wat naar honing of iets dergelijks. Mijn moeder vind dat hij naar kokos ruikt. Kokos met een twist, als je 't mij vraagt maar goed: zij zit waarschijnlijk wel dichter bij de geur dan ik. De zonnecrème bevat namelijk kokosnootolie.


De textuur is nogal dik, maar dat zijn veel zonnecrèmes. Hoewel deze misschien toch nog net iets dikker is dan de standaard-zonnecrème. Doordat de crème vrij dik is, smeert hij iets moeilijker uit dan lopendere versies en voelt hij vrij vet aan. De dikkere textuur zorgt er ook voor dat er in het begin een witte waas over je gezicht blijft. Uiteraard trekt de crème verder in en verdwijnt deze daarna ook.Tenslotte moet de werking nog besproken worden. Wel, ik ben geen enkele keer verbrand wanneer ik deze crème gebruikte en ook mijn moeder, die veel makkelijker verbrandt, bleef 'zonnebrandvrij'. Een groot pluspunt aan deze crème is dat ik er geen puistjes van krijg. Ik ben daar namelijk toch wel vrij gevoelig aan en zeker op producten met SPF erin reageert mijn huid niet altijd zoals ik wil. De belofte dat deze crème je egaal laat bruinen werd ook waargemaakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit last had van niet-egaal bruinen. 

Conclusie: Deze zonnecrème doet alles wat hij moet doen en is zeker geschikt voor gevoelige huidjes. De textuur kan echter nog wat verbeterd worden naar mijn mening. Ik hou van een lichtere crème, zeker voor het gezicht. Dikkere crèmes kunnen ervoor zorgen dat je het nog warmer krijgt. Geen favoriet dus, maar dankzij de goede werking zal ik deze wel blijven gebruiken. 

De Bio Beauté producten bevatten geen parabenen en zijn beschikbaar bij de apotheker. Voor de Haute Protection SPF 50 betaal je 16,40€ (50ml)


10 reacties:

beauties zei [Beantwoorden]

klinkt goed :)

Vera zei [Beantwoorden]

Ik zou ook liever een lichtere crème hebben!

Kiss and Make-up zei [Beantwoorden]

Ik heb momenteel een heel goede sunblock van La Roche Posay. Ook geschikt voor gevoelige huidjes, maar vooral ook heel licht. Ideaal!

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Ik vind het goed om te lezen dat deze speciaal voor het gezicht is, klinkt erg goed.
Liefs, xxx

Anoniem zei [Beantwoorden]

Ik wou die in het begin van de zomer dus keigraag hebben, kon ik hem nergens vinden. Nu ik jouw review lees begint het toch weer te kriebelen.. :3

Redhotjillypeppers zei [Beantwoorden]

Ik vind de geur van deze lijn echt heerlijk !

Anoniem zei [Beantwoorden]

Klinkt goed en lach van dat egaal bruinen. Ik heb nog nooit iemand gezien die niet egaal bruinde (ja behalve als ze een trui aanhadden in de zon, maar daar kan dit product ook niks aan doen). SPF 50 klinkt super, maar ik denk veel te dik voor het gezicht.

Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) zei [Beantwoorden]

aangezien ik nooit of te nimmer bruin wordt (alleen maar lekker knalrood) hou ik wel van mijn portie zonnecreme. Voorlopig hou ik het bij mijn clinique city block sheer aangezien deze ook als primer werkt en het toch niet al te zonnig is buiten, maar moest het weer wat warmer worden ga ik deze toch eens nader bekijken, een hogere factor kan nooit kwaad :)

Sophie (mademoisellesophistique.wordpress.com) zei [Beantwoorden]

word dus :)

Sunny zei [Beantwoorden]

This looks promising! I like how it promises even tanning, though I do usually tan evenly myself as well :)

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.