Weekendje Luik || Ramada Plaza Hotel


Voor mijn beste vriendinnetje haar 23ste verjaardag, trakteerde ik haar op een weekendje Luik. Via Hotelspecials.be boekte ik een weekend in het Ramada Plaza Hotel. Een viersterrenhotel met uitzicht op de Maas en op wandelafstand (15-20min) van het stadscentrum. 

Je kan er uiteraard met de auto heen maar ook met het openbaar vervoer is het hotel perfect bereikbaar. Wij kozen voor de laatste optie. Gewoon de trein nemen naar station Luik-Guillemins en voor het station bus 1 nemen. Na een kwartiertje kom je aan. Je vraagt trouwens het best een ticketje voor een hele dag in de bus, dat kost maar 3,40€ (De Lijn en MIVB mogen hier een voorbeeld aan nemen!). Oh en nog een tip voor de trein: ben je jonger dan 26, dan kan je voor 13€ met de Go Pass 1 (enkel online verkrijgbaar) heen en terug naar gelijk welke plaats in België .

Zondag regende het, maar dat maakte het niet minder leuk


Zie ze daar schattig zijn onze 23-jarige rechtover het hotel

Hoewel de buitenkant van het hotel niet echt 'waauw' is, is de binnenkant dat zeker en vast wel. Het hotel heeft een prachtige, ruime hal met zeer veel plaats om te zitten (dat zie je niet op de foto, but trust me!).


Het personeel is supervriendelijk en behulpzaam en beantwoordt met veel plezier al je vragen. Voor zover ik weet, spraken ze geen Nederlands maar ik hoorde hen wel enkele mensen helpen in het Engels. Verder spreken ze uiteraard ook Frans.

Leuke anekdote: Ik denk dat we er kind of lesbian uitzagen ofzo want toen we rond 11u aankwamen  en vroegen of we al konden inchecken (normaal is dat pas vanaf 14u maar wie niet waagt, niet wint), kregen we als antwoord "Er zijn al kamers maar deze zijn wel met aparte bedden" (blik en stemtoon lieten blijken dat ze dat jammer vonden voor ons :p). For the record: we liepen totaal niet dicht bij elkaar of dergelijke maar goed, ze kregen dus een lesbian vibe van ons lol. Hier hebben we echt hard om moeten lachen!

De kamers zijn ruim, zeer mooi en ook proper (very important!). Er is een tv, wifi, een haardroger en je krijgt 2 flesjes water en wat extraatjes (balpen, zeepjes, ...). In het algemeen hebben de meeste hotelkamers, die typische hotelstijl (alé dat vind ik toch). Niet echt hoe je jouw kamer zou inrichten, maar oké voor op hotel. Nou, dat geldt niet voor Ramada Plaza. Niet dat ik mijn kamer volledig zo zou inrichten, maar het gaat er althans meer naartoe dan de standaard hotelkamer.
De go-to winkel als je in Luik bent, is uiteraard Primark. Diezelfde winkel was ook een van de voornaamste redenen voor onze keuze voor Luik. Meteen na de ontdekking van onze kamer, gingen we naar Primark en zo'n 4,5u later kwamen we er weer buiten. Twee grote en één kleine zak erbij en heel wat euro's minder maar a smile on my face! Primark is echt een fantastische winkel: mooie spulletjes voor weinig geld! Een groot nadeel is het tekort aan paskamers. We hebben maar liefst anderhalf uur moeten wachten alvorens we de paskamers inkonden en dan mochten we eigenlijk maar 8 stuks passen (op aanvraag mochten we 2x 8 stuks passen). We kenden spijtig genoeg onze maten totaal niet in deze winkel en hadden ons dan ook zwaar vergist (vooral wat de broeken betreft). Resultaat: in de winkel broeken over broeken passen en rare blikken maar we gingen echt geen tweede keer anderhalf uur in de rij staan.

Om naar Primark te gaan neem je gewoon bus 4 (bestemming Mediacité, het winkelcentrum waar Primark zich bevindt). De halte voor deze bus ligt op zo'n 2min stappen van het hotel. Het is wel 20à30min rijden, maar dat gaat echt supersnel voorbij (ervan uitgaande dat je niet alleen gaat). Diezelfde bus passeert ook het stadscentrum, maar voor het centrum kan je ook bus 1 nemen. 
Zondag is normaal = saaiheid aangezien alle winkels gesloten zijn. Wij hebben onze dag echter goed kunnen vullen. 's Morgens konden we genieten van een lekker ontbijt met alles erop en eraan. Daarna lieten we onze bagage achter bij de receptie zodat we ons geen zorgen meer moesten maken. We moesten voor 12u uitchecken als ik het me goed herinner, maar via de site van Ramada Plaza zelf kan je ook kamers boeken waar je pas om 16u moet uitchecken.

We gingen vervolgens naar de markt, die zich vlak tegenover het hotel bevindt. Een heel gezellig marktje van wel 2km lang met opvallend veel volk ondanks de regen.

Joyce was alweer de schattige aan het uithangen

Na de markt gingen we nog iets eten in de buurt. Er zijn zowel dichtbij het hotel als in het stadscentrum heel gezellige restaurants en eethuisjes. Daarna terug huiswaarts met heel wat meer bagage dan waar we mee gekomen waren (thanks Primark!)

Een aanrader? Luik yes, het hotel yes, Primark oooooh yesssss! Meer foto's en informatie over het hotel kan je hier vinden.

Zijn jullie al eens naar Luik geweest?

xoxo

Sofie

9 reacties:

Vera zei [Beantwoorden]

Nee, daar ben ik nog nooit geweest :)

Kiss and Makeup zei [Beantwoorden]

Lang geleden ben ik eens in Luik geweest voor een schoolreis. Ik herinner me er niet veel van, alleen dat ik niet echt onder de indruk was. Maar dat kan natuurlijk ook gelegen hebben aan de tienerhormonen van toen ;-) Ik wil zeker eens terug aan, alleen al voor Primark!

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Ah tof ! Luik is idd een leuke stad ! Moest wel lachen met de lesbian vibes :p lol !

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

:D lol wij ook hoor!

beauties zei [Beantwoorden]

mooi maar jammer van de regen :)

BeautyLoves zei [Beantwoorden]

Ben maar een keer in Luik geweest en dat was vrij kort want ik was op zoek naar mijn handtas haha. Zou zeker nog eens terug willen, zag er een gezellige shopstad uit!

Purplish Polish zei [Beantwoorden]

Ik ga soms gwn naar de Cora shopping. Luik blijft zo een beetje buitenland-achtg voor mij, ondanks dat ik er maar 30min. van af woon.

Frauke zei [Beantwoorden]

Ik wil echt graag eens naar luik, voor de Primark :D

Angel zei [Beantwoorden]

Ik wil heel graag een keer naar Luik, ben heel benieuwd naar de winkels daar :)

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.