Review || Rituals Sun Express Mist SPF 15


Eindelijk is de zon er vorige week weer eens doorgekomen! Aangezien we hier bij ons nooit weten hoelang dat zal duren, heb ik er meteen van geprofiteerd. Ik heb zo veel ik kon in het zonnetje gezeten en kreeg zo meteen de kans om enkele producten te testen die ik een tijdje geleden al ontving.Een van deze producten was de Rituals Sun Express Mist met SPF 15. Ik had nog nooit een zonnecrème van Rituals gebruikt, dus ik was best nieuwsgierig. Iets wat ik meteen fantastisch vond is de leuke verpakking. Ik vind de turquoise-kleur echt supermooi! Bovendien is het een spray, wat ik altijd veel handiger vindt.
Ik had op voorhand niets opgezocht over het product, zodat mijn mening niet beïnvloed werd. De eerste keer dat ik het product gebruikte, was ik dan ook wat verrast. Nu, ik ben meer een doe-persoon dan een lees-persoon, waarmee ik bedoel dat ik buiten de mooie blauwe kleur, de spray en de 'SPF 15' niets gelezen had op de fles. Het 'mist'-gedeelte was dan ook aan mij voorbijgegaan.
Ik was dus lichtjes verbaast toen er uit de spray een waterachtige, doorzichtige substantie tevoorschijn kwam. Dat was het moment waarop ik de fles las. Ooh, een mist.. wat fijn! En fijn is nog licht uitgedrukt. Doordat het geen crème is, trekt het product veel sneller in en blijft er ook geen onaangenaam laagje over. Je weet wel dat sticky laagje, dat vooral op het strand very annoying is.Daarnaast vind ik ook dat crèmes er soms voor kunnen zorgen dat je het nog warmer hebt, net omdat ze dikker zijn. Deze Express Mist doet het tegenovergestelde, hij voelt lekker koel aan (mijn fles lag wel gewoon binnenshuis dus ik kan niet garanderen dat dit ook het geval zal zijn als de fles heel de dag in de zon heeft gelegen) en zorgt er dus totaal niet voor dat je het nog warmer hebt.

Wat de geur betreft, is er in eerste instantie sprake van een lichte alcoholgeur. Deze maakt echter al snel plaats voor een lichte, frisse geur. 

Je zou deze spray ook gewoon over je make-up kunnen gebruiken, zodat je tijdens de dag je zonnebescherming opnieuw kan aanbrengen zonder je make-up hoeven af te nemen. Ik heb hem nog niet op deze manier gebruikt. De reden? Ik draag geen make-up als ik lig te zonnen en als ik toch make-up draag omdat ik ergens naartoe ga, moet ik toegeven dat ik gewoon vergeet om mijn zonnebescherming opnieuw aan te brengen. Plus: ik vind een spray niet zo fijn voor op mijn gezicht, maar dat is natuurlijk een persoonlijke voorkeur.

Ik ben echt weg van deze Express Mist. Het is mijn favoriete Suncare-product ever! Ik vind het zo handig. De SPF is wel niet zo hoog, wat voor mij niet zo'n probleem is aangezien ik niet snel verbrand. Maar ik weet dat sommigen echt wel nood hebben aan een SPF 30 of hoger dus misschien kan Rituals haar gamma uitbreiden met een Express Mist met hogere SPF? De Sun Protection Milky Spray is wel verkrijgbaar in SPF 30 en 50.

Je betaalt voor de Sun Express Mist 17,90€ voor 150ml.

Hebben jullie al iets van de Rituals Suncare-lijn uitgeprobeerd?


8 reacties:

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Oh, die klinkt echt fijn ! En handig ! Heb nog nooit iets van Rituals Suncare geprobeerd. Ik heb wel altijd nood aan factor 30 of hoger.

Vera zei [Beantwoorden]

Deze wil ik al een tijdje kopen :)

Elien zei [Beantwoorden]

Klinkt heel goed, een mist is inderdaad fijn en verfrissend. Ik zou wel eens willen weten of je daarmee daadwerkelijk over een opgemaakt gezicht kan sprayen, lijkt mij handig maar ik vrees dat het toch je foundation doet smelten!

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Nog niet geprobeerd maar hij klinkt alvast erg fijn !

deijsprinses zei [Beantwoorden]

Hun suncare heb ik tot nu toe aan me laten voorbij gaan. 15 is me te weinig voor op reis maar ideaal voor hier. Ik verbrand super snel!

Peggy Timmermans Visagie zei [Beantwoorden]

Dit lijkt mij een fijn product! En ideaal inderdaad om ook over je make-up te doen.

Liesbeth (candyandtreats) zei [Beantwoorden]

Zalig! Ik vind het ook altijd warmer als ik ingesmeerd ben, vooral mijn gezicht, ugh! Deze klinkt dan ook heerlijk. En dat turquoise is meestal bij after-sun he, vind dat ook veel mooier dan het oranje dat de zonnecrèmes meestal hebben. GO RITUALS :-D

<3

glamourbyc zei [Beantwoorden]

Ik vind alle producten van rituals fijn.. Ben benieuwd naar deze zonnecrème!

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.