Lush Gezichtsbehandeling


Vorige week dinsdag won ik op de Facebook-pagina van Lush Bruxelles een gezichtsbehandeling in het Lush-filiaal aan de Louizalaan. Normaal gezien doet Lush geen gezichtsbehandelingen, maar Lush Brussel heeft besloten om wekelijks enkele behandelingen weg te geven d.m.v. een wedstrijd. Je moet ook telkens aangeven in welke winkel je de gezichtsbehandeling wenst (Kleerkopersstraat of Louizalaan). Ik koos bewust voor het filiaal in de Louizalaan, want het filiaal in de Kleerkopersstraat ligt in hartje Brussel vlakbij de Nieuwstraat en er is vaak zeer veel volk.

Nu over de gezichtsbehandeling. Het is zeker niet de luxueuze gezichtsbehandeling die je krijgt bij een schoonheidssalon. Ik kreeg de gezichtsbehandeling namelijk in de winkel zelf, voor het raam op een opklapbare stoel. Klinkt misschien niet verleidelijk, maar dit is het enige minpuntje dat ik kan opmerken. Bovendien is de behandeling gratis, dus hecht ik er eigenlijk niet zo veel belang aan. 

Spijtig genoeg heb ik geen foto's kunnen nemen. Volgens de Lush-meisjes heeft Lush een strikte policy daaromtrent en omdat ze niet zeker waren waarvan wel of niet foto's mochten genomen worden, was het beter om er helemaal geen te nemen. Ik zal jullie met behulp van foto's van de producten doorheen mijn behandeling gidsen. Ik kreeg bij elke stap de kans om te zeggen wat ik precies verwacht van een bepaald product (bijvoorbeeld een zuiverende cleanser, een lichte maar hydraterende crème, ...). Op basis van mijn wensen koos het Lush-meisje dan een product uit. Ik kreeg ook telkens wat uitleg over hoe het gekozen product dan precies werkt. 

Eerst werd ik gedémaquilleerd met de 9 to 5 cleanser. Mijn make-up kwam er snel en makkelijk af en ik had geen last van een vettig gevoel achteraf. Soms kan een make-up remover een vervelend laagje achterlaten, maar daar heb je bij deze geen last van.


Vervolgens werd mijn huid gereinigd met de Fresh Farmacy. Normaal gezien heb ik het niet zo op stukken zeep maar dit was het uitgelezen moment om het eens te proberen. Het is de bedoeling dat je het stuk zeep onder het water houdt en dan over je handen wrijft tot er wat schuim ontstaat en er dus voldoende zeep op je handen is. Dan masseer je de zeep in op je huid.


Ik heb de laatste tijd last van puistjes en wenste dus een zeep die zuiverend werkt. Fresh Farmacy bevat o.a. kalamijn en tea tree, ingrediënten die erg goed werken tegen puistjes. In tegenstelling tot wat ik verwachtte was het gebruik van een stuk zeep helemaal niet zo vervelend als verwacht, bovendien kreeg ik een heerlijke gezichtsmassage toen Cathia (het Lush-meisje) de zeep aanbracht.Wat de tonic betreft, had ik gelijkaardige wensen. Ik wou een tonic die mijn huid kon zuiveren en goed was tegen puistjes. Het Tea Tree Water was de voor de hand liggende keuze. Een positief aspect aan de tonics van Lush is dat ze in een spray komen. Daardoor kan je ze ook als verfrissing gebruiken.
Om mijn huid voor te bereiden op een masker, bracht Cathia een serum aan. Ze koos voor Full Of Grace omdat dit serum net als Fresh Farmacy kalamijn bevat. Dit serum kan gebruikt worden voor het aanbrengen van een masker, als diepe verzorging voor 's nachts of voor je dagcrème. Je wrijft het blokje tussen de handpalmen en masseert de olie die ervan af komt in op je huid. Ook hier werd ik verwend met een heerlijk rustgevende massage. 


Het serum is best rijk en leek toch wel een zeker residu achter te laten. Ik weet niet of ik zelf naar dit product zou grijpen, hiervoor zou ik het zelf eens langer moeten kunnen testen.


Dan was het tijd om een van de verse maskers van Lush te proberen. Samen met Cathia koos ik voor Love Lettuce, een ideaal masker om de gemengde huid in balans te brengen (vandaar dat de franstalige benaming 'balançoire' is). Dit masker bevat ook kleine scrubpartikels waardoor je bij het afspoelen je huid nog een goede scrubbeurt kan geven, 2-in1 I like!  


Deze maskers zijn volledig vers, daarom blijven ze maar 4 weken goed en moeten ze in de koelkast bewaard worden. Met een potje kan je 3 à 6 maskertjes doen, afhankelijk van hoeveel product je gebruikt.


Tot slot werd mijn huid nog eens besprayd  met het Tea Tree Water en werd een moisturizer aangebracht. Enzymion leek een goede keuze aangezien deze ook ideaal is voor de gemengde huid. De papaja en citroen in de crème hebben een matterend effect, de aloë vera heeft een kalmerende werking en de avocado en tarwekiemolie zorgen ervoor dat de huid wordt gevoed. Enzymion is heerlijk licht en trekt snel in, hij lijkt me ideaal voor overdag.Uiteraard kon ik de winkel niet buitenstappen zonder iets mee te nemen. Ik kocht een herbruikbare Bubble Bar uit de lentecollectie, genaamd Tulpen uit Amsterdam en nam ook het heerlijke masker Love Lettuce mee. Ik kreeg ook nog een staaltje van Enzymion en enkele Tooth Tabs om te testen.

Ik zou iedereen aanraden om mee te spelen om zo'n gezichtsbehandeling te winnen (als je op een redelijke afstand van Brussel woont dan). Ik heb geen seconde stilgestaan bij het feit dat ik achter het raam zat op een opklapbare stoel doordat ik er echt van genoot. Ik vond het ook super leerrijk om eens een uitgebreide uitleg te krijgen over producten die bij mijn wensen aansluiten. Ik moet wel zeggen dat de uitleg grotendeels in het Frans was, voor mij was dat geen probleem maar hou hier misschien wel rekening mee als je meespeelt met de wedstrijd. Ik weet dat sommigen dit vervelend vinden.

Wie van jullie gaat eens meespelen voor zo'n behandeling?

xoxo

Sofie

7 reacties:

Valley Doll zei [Beantwoorden]

Klinkt als een fijne behandeling, al ben ik geen fan van achter een raam te zitten op een stoel :d !

beauties zei [Beantwoorden]

die zeepjes hebben echt een leuke vorm :)

Vera zei [Beantwoorden]

Ik woon niet echt in de buurt, maar jij hebt een heerlijk verwenmomentje gehad volgens mij ;)

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

De behandeling zelf klinkt erg goed maar ik zit liever niet achter een raam voor zulke dingen :)

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Wat een heerlijke producten allemaal.
Liefs, xxx

Tessa zei [Beantwoorden]

Klinkt zalig, ik ben zelf ook aan de Lush gezichtsverzorging de laatste tijd

Dorien zei [Beantwoorden]

Die producten zien er echt fijn uit! Moet ik precies ook eens bekijken

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.