Homemade lipscrub


Hi Beauties

Of het nu zeer koud of zeer warm is, we moeten onze lippen altijd beschermen. Ik heb vooral in de koudere maanden last van droge en kapotte lippen, maar ook als het warmer wordt zijn mijn lippen regelmatig droog. Lippenbalsem is natuurlijk een must om dat te vermijden, maar ook lipscrub mag niet ontbreken. Door je lippen te scrubben, verwijder je de dode huidcellen en worden je lippen in no time superzacht.

Je kan je lippen scrubben met een tandenborstel of je kan gebruik maken van een lipscrub. Deze kan je gewoon in de winkel kopen. Lush bijvoorbeeld zou een hele goede hebben (niet de Pow Wow lipscrub die ik van mijn vriendje kreeg.. dat is geen aanrader. Review) Zelf heb ik nog nooit een lipscrub gekocht. Ik vind het een beetje zonde van het geld aangezien je er gemakkelijk zelf een kan maken.

Vandaag ga ik jullie tonen met welke producten ik mijn lipscrub maak. Het is een feit dat mijn homemade lipscrub geen speciaal, lekker geurtje heeft zoals de meeste in de winkels maar je spaart wel wat geld uit. 

De ingrediënten zijn heel eenvoudig en heb je waarschijnlijk gewoon thuis in de kast staan. Ik gebruik: suiker, olijfolie en vaseline.


Ter vervanging van vaseline kan je ook een vaste lippenbalsem gebruiken. Ik heb er eentje van H&M die veel te hard is om gewoon op mijn lippen te wrijven, ik gebruik hem dus om mijn lipscrub te maken. Het voordeel van een balsem is dat ze meestal lekker ruiken, waardoor je lipscrub ook lekker ruikt (anders ruik je voornamelijk olijfolie).


Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik niet exact weet hoeveel je van elk moet nemen. Het hangt een beetje van jezelf af. Wil je de scrub vaster, dan gebruik je meer vaseline. Wil je meer scrubbende partikels, dan voeg je meer suiker toe. 

Hoe ga je nu van start? Wel, je giet eerst een beetje olijfolie in een potje. 


Dan schep je (ik doe het altijd met de achterkant van een lepeltje) wat vaseline of lippenbalsem uit het potje en voeg je het bij de olijfolie. Als het nodig is, neem je erna nog wat bij (zoals ik hier moest doen, aangezien ik vrij veel olie had genomen.Je mengt de olie en de vaseline al wat en voegt vervolgens de suiker toe.


Tenslotte meng je het geheel goed door elkaar tot je een gladde massa bekomt. Je kan dan kijken of er eventueel nog iets bij moet (ik heb hier nog wat suiker toegevoegd). Daarna ben je klaar om te scrubben.


Nog een tip voor zachte lippen: smeer voor je in de douche gaat wat vaseline op je lippen. Wanneer je uit de douche komt zullen je lippen superzacht aanvoelen!

Wat zijn jullie tips voor zachte lippen? 

xoxo

Sofie
4 reacties:

beauties zei [Beantwoorden]

voorzichtig met je tandenborstel over je lippen gaan :)

Diana zei [Beantwoorden]

Ik heb eens geprobeerd om zoiets te maken, smaakte vreselijk en werkte niet. Msischien dat dit wel werkt!

redhotjillypeppers.com zei [Beantwoorden]

Leuke tip ! Dat ga ik zeker eens uitproberen.

Anoniem zei [Beantwoorden]

Ik smeer ùmeestal wat honing op me mlippen, dan dep ik me lippen in suiker en scrub ik xxx

Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.