Etat Pur: een nieuwe kijk op skincare


Vorige week ging ik naar de persvoorstelling van 'Etat Pur'. Een nieuwe skincare-merk dat vanaf vandaag op de Belgische markt verkrijgbaar is. Dit merk van Franse oorsprong bestaat iets minder dan een jaar. Etat Pur wil zich onderscheiden van andere merken door oplossingen op maat te bieden tegen een betaalbare prijs: skincare voor alle klassen, alle huidtypes en alle huidskleuren. Sounds good, doens't it?



Etat Pur voert twee productlijnen, van elk 40 producten: een A- en een B-lijn. De A-lijn bestaat uit de pure actieve stoffen. Elke actieve stof biedt een oplossing voor een bepaald huidprobleem. Zo zijn er actieve stoffen tegen een extreem droge huid, puistjes, teintproblemen, ... . Door onderzoek is Etat Pur erin geslaagd om de nodige stoffen in de meest efficiënte dosis beschikbaar te stellen. De dosis en wanneer je de stof moet gebruiken, zal op de website uitgelegd staan. 


De B-lijn bestaat uit de biomimetische producten.. Biomi-what? Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik het woord hoorde. Het woord bestaat uit twee delen 'bio' en 'mimetisch'. 'Bio' staat voor biologisch en 'mimetisch' betekent 'nabootsend', waarmee men bedoelt dat de producten de huid imiteren. Deze lijn biedt een antwoord op uw dagelijkse cosmetische behoeften. Eerst zijn er de reinigingsproducten, met keuze uit verschillende formules afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Vervolgens zijn er de hydraterende producten, gaande van een zeer lichte tot een zeer rijke textuur. Tenslotte zijn er ook nog enkele producten die inspelen op universele behoeften zoals anti-aging producten, producten voor een stralende teint, ... . 

De hydraterende producten uit de B-lijn

Etat Pur vindt het zeer belangrijk om een transparant merk te zijn, zij zijn dan ook heel open wat de ingrediënten van hun producten betreft. De producten zijn ook parabeenvrij.

Alle producten kosten trouwens minder dan 20€, omdat ze de producten zeer bereikbaar willen maken. Deze lage prijs kan het merk realiseren door een systeem van directe distributie toe te passen. Dat wil spijtig genoeg zeggen dat ze enkel via internet zullen verkopen. Enerzijds een beetje lastig omdat je de producten dan niet kan gaan bekijken in de winkel, maar anderzijds houdt dit wel de prijs betaalbaar en dat vind ik dan wel weer een zeer grote plus. De Belgische website is vanaf vandaag online op etatpur.be


In Frankrijk is er wel een concept store dus als je toevallig op reis gaat, kan je de producten daar wel life gaan bekijken.


Ik wil ook nog even meegeven dat Etat Pur ook voor een verantwoordelijke, milieuvriendelijke aanpak gaat. Zo doen ze aan herbebossingsprojecten en komen de producten zonder extra verpakking.

Ik weet niet wat jullie denken maar ik ben echt supernieuwsgierig naar dit merk. Ik studeer momenteel marketing en waauw, wat doet dit merk aan goede marketing. Het merk houdt duidelijk heel veel rekening met de klant en zijn behoeftes, denk maar aan de oplossingen op maat en de maatschappelijk verantwoordelijke insteek die voor consumenten steeds belangrijker wordt. 

Ik kreeg enkele producten om uit te testen dus jullie mogen zeker nog reviews verwachten van dit merk. Can't wait to try it out!

Wat denken jullie van dit merk? Zijn jullie ook zo nieuwsgierig?

xoxo

Sofie

6 reacties:

Anouk zei [Beantwoorden]

Ik vind de naam 'Etat Pur' zelf al helemaal leuk.
Verder vind ik het niet zo heel erg dat de producten enkel verkrijgbaar zijn via de website, tenminste als de prijzen lekker laag blijven.
Wat ik wel voor mij persoonlijk iets minder vind, zijn de moeilijke woorden zoals biomimetisch etc. Dat maakt het er voor mij al eerder een fysica of biologieles van, alhoewel langs de andere kant, het is natuurlijk ook wel leuk dat ze zo open zijn over hun ingrediënten.
Ik ga alvast een kijkje nemen op hun website, thanks voor de tip! Ik ben al benieuwd naar de reviews.

Eva M. zei [Beantwoorden]

Lijkt niet slecht, al spreekt het me op zich niet superhard aan. Vind het toch een heel klein beetje vervelend dat het enkel online te verkrijgen is. Ik bekijk graag es alles in real life :-)

Charlotte zei [Beantwoorden]

ziet er goed uit!x

Redhotjillypeppers zei [Beantwoorden]

Ik vind het op zich wel een interessant concept omdat je het volledig op je eigen behoefte kan afstellen !

Elien zei [Beantwoorden]

Ik ben best wel nieuwsgierig, ik zou wel eens wat producten willen proberen!

beautyforgirls zei [Beantwoorden]

Klinkt best goed, ben er wel benieuwd naar.
Liefs, xxx

Translate

Follow Me

Follow on Bloglovin

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.