Gastartikel || Beautytips voor de winter


Elke dag wordt het weer een beetje kouder in België. Het is nu volop herfst, je winterjas hangt alweer aan de kapstok en de winter staat voor de deur. Kou, sneeuw, wind. Dit zijn typische dingen die je in de winter tegenkomt als je naar buiten gaat. Heel erg leuk, maar voor je huid is het niet allemaal even goed. Hieronder kan je een aantal tips vinden waardoor je huid helemaal winterproof wordt.


Gezicht

Door de koude buitenlucht wordt je huid al snel erg droog, hydrateren is dus het toverwoord voor je gezicht. Breng daarom dagelijks vochtinbrengende crème aan op je gezicht om te voorkomen dat je droge plekken en schilfers krijgt. Het is misschien overbodig om te zeggen, maar check altijd je tas of er lippenbalsem in zit zodat je lippen niet uitgedroogd raken.

Handen

Je handen zijn erg gevoelig in de winter, net als je gezicht zijn je handen veel in aanraking met de koude buitenlucht. Je handen worden hier erg ruw door. Zorg er daarom voor dat je altijd vochtinbrengende handcrème bij je hebt. Was je handen ook meerdere keren per dag met een zachte handzeep om er voor te zorgen dat je lekker zachte handen houdt.

Lichaam 

Heb je al een wintersport in je agenda staan? Ga lekker in die sauna na een koude dag of na de (apres)ski. Heerlijk voor je spieren om zich volledig te ontspannen na alle inspanning en het is goed voor de doorbloeding. Ook als je niet op wintersport gaat is het goed om in de winter een sauna te bezoeken. Door de hitte in een sauna ga je zweten en op die manier raak je veel afvalstoffen kwijt. Veel mensen zweten in de winter een stuk minder dan in de zomer. Smeer je na afloop van een sauna sessie in met een heerlijke, voedende crème of olie en je bent klaar voor een nieuwe "koude" dag.


Translate

Follow Me

Follow by Email

Ads

Blogarchief

Mogelijk gemaakt door Blogger.